АБА - Најава кола: Почетак у Железнику, дерби у Морачи...!

Пред нама је почетак другог круга регионалног такмичења.

Кошарка 16.12.2016 | 17:15
АБА - Најава кола: Почетак у Железнику, дерби у Морачи...!
Након прве "јадранске" фазе, нове стартне позиције су заузете. Време је за други део лигашке рунде, која почиње овог петка.

Утакмицом у Железнику, ФМП - Задар (18 часова), "пантери" и Далматинци "отвориће" 14. рунду, током које ће по два клуба из Србије играти у гостима и на страни. Домаћин је у серији од пет везаних пораза и меч против Задрана значајна је прилика за тим Бранка Максимовића да упише четврти тријумф

Дан после ФМП-а, на паркет ће и Црвена звезда мтс, која у петак креће за Скопље, на дуел против МЗТ Скопља.

Екипа Дејана Радоњића у четвртак је фуриозно победила Макаби, исписала клупски евролигашки рекорд, па је јасно да ће у Македонији бити велики фаворит, упркос размаку мањем од 48 сати између њена два меча.

У недељу, у матине термину, Партизан ће у 12.30 угостити Морнар из Бара.

Екипа Александра Џикића такође је доживела велико пражњење у веома значајном тријумфу против Бешикташа, а дане до недеље искористиће за одмор и припрему за меч против тима који је црно-белима у првом колу задао приличне проблеме.

Кошаркаши Партизана ће други пут ове сезоне већ у подне бити на паркету (први пут били су у Железнику).

Истог дана - у недељу, од 17 часова - Мега Лекс гостоваће Олимпији у Љубљани, са жељом да спречи даље посртање на "јадранској" табели, где је само једна победа дели од деобе последњег места.

Екипа Дејана Милојевића током седмице је путовала у Загреб на утакмицу ФИБА Лиге шампиона и у њој такође доживела пораз од "вукова".

Касније те вечери, од 19 часова, у хали "Морача" почеће дерби 14. кола: Будућност - Цедевита. Потенцијални значај овог меча за коначну "расподелу карата" је апсолутно познат и остаје да се види да ли ће екипа Илијаса Зуроса реаговати на драстичан пораз од Звезде против гостију из Загреба, који су се у среду пласирали у Топ 16 фазу Еврокупа.

Игокеа ће у последњем мечу кола (недеља, 21) гостовати Цибони, са жељом да се врати победама после прошлонедељног пораза од Партизана. Тим Драгана Бајића "везао" је пре дуела против црно-белих три тријумфа, а у претходном, октобарском дуелу са недељним ривалом доживео је пораз у Лакташима (61:71).

Све утакмице биће директно преношене на ТВ Арена спорт.

Парови 14. кола:

у петак

ФМП - Задар 18 часова

у суботу

МЗТ Скопље - Звезда 17

у недељу

Карпош - Крка 12
Партизан - Морнар 12.30
Олимпија - Мега 17
Будућност - Цедевита 19
Цибона - Игокеа 21

Табела: Звезда 13-0, Партизан 10-3, Будућност 10-3, Цедевита 9-4, Цибона 9-4, Игокеа 7-6, Олимпија 5-8, Крка 5-8, Задар 5-8, Морнар 4-9, Мега Лекс 4-9, МЗТ 4-9, ФМП 3-10, Карпош Соколи 3-10.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар