ABA - Najava kola: Početak u Železniku, derbi u Morači...!

Pred nama je početak drugog kruga regionalnog takmičenja.

Košarka 16.12.2016 | 17:15
ABA - Najava kola: Početak u Železniku, derbi u Morači...!
Nakon prve "jadranske" faze, nove startne pozicije su zauzete. Vreme je za drugi deo ligaške runde, koja počinje ovog petka.

Utakmicom u Železniku, FMP - Zadar (18 časova), "panteri" i Dalmatinci "otvoriće" 14. rundu, tokom koje će po dva kluba iz Srbije igrati u gostima i na strani. Domaćin je u seriji od pet vezanih poraza i meč protiv Zadrana značajna je prilika za tim Branka Maksimovića da upiše četvrti trijumf

Dan posle FMP-a, na parket će i Crvena zvezda mts, koja u petak kreće za Skoplje, na duel protiv MZT Skoplja.

Ekipa Dejana Radonjića u četvrtak je furiozno pobedila Makabi, ispisala klupski evroligaški rekord, pa je jasno da će u Makedoniji biti veliki favorit, uprkos razmaku manjem od 48 sati između njena dva meča.

U nedelju, u matine terminu, Partizan će u 12.30 ugostiti Mornar iz Bara.

Ekipa Aleksandra Džikića takođe je doživela veliko pražnjenje u veoma značajnom trijumfu protiv Bešiktaša, a dane do nedelje iskoristiće za odmor i pripremu za meč protiv tima koji je crno-belima u prvom kolu zadao prilične probleme.

Košarkaši Partizana će drugi put ove sezone već u podne biti na parketu (prvi put bili su u Železniku).

Istog dana - u nedelju, od 17 časova - Mega Leks gostovaće Olimpiji u Ljubljani, sa željom da spreči dalje posrtanje na "jadranskoj" tabeli, gde je samo jedna pobeda deli od deobe poslednjeg mesta.

Ekipa Dejana Milojevića tokom sedmice je putovala u Zagreb na utakmicu FIBA Lige šampiona i u njoj takođe doživela poraz od "vukova".

Kasnije te večeri, od 19 časova, u hali "Morača" počeće derbi 14. kola: Budućnost - Cedevita. Potencijalni značaj ovog meča za konačnu "raspodelu karata" je apsolutno poznat i ostaje da se vidi da li će ekipa Ilijasa Zurosa reagovati na drastičan poraz od Zvezde protiv gostiju iz Zagreba, koji su se u sredu plasirali u Top 16 fazu Evrokupa.

Igokea će u poslednjem meču kola (nedelja, 21) gostovati Ciboni, sa željom da se vrati pobedama posle prošlonedeljnog poraza od Partizana. Tim Dragana Bajića "vezao" je pre duela protiv crno-belih tri trijumfa, a u prethodnom, oktobarskom duelu sa nedeljnim rivalom doživeo je poraz u Laktašima (61:71).

Sve utakmice biće direktno prenošene na TV Arena sport.

Parovi 14. kola:

u petak

FMP - Zadar 18 časova

u subotu

MZT Skoplje - Zvezda 17

u nedelju

Karpoš - Krka 12
Partizan - Mornar 12.30
Olimpija - Mega 17
Budućnost - Cedevita 19
Cibona - Igokea 21

Tabela: Zvezda 13-0, Partizan 10-3, Budućnost 10-3, Cedevita 9-4, Cibona 9-4, Igokea 7-6, Olimpija 5-8, Krka 5-8, Zadar 5-8, Mornar 4-9, Mega Leks 4-9, MZT 4-9, FMP 3-10, Karpoš Sokoli 3-10.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar