Шпановићева и Дудаш атлетичари године у Србији!

Чланови АК Војводина из Новог Сада Ивана Шпановић и Михаил Дудаш проглашени су за најбоље атлетичаре Србије у 2016. години.

Остали спортови 17.12.2016 | 19:15
Шпановићева и Дудаш атлетичари године у Србији!
Шпановићева је у години на измаку освојила бронзу на Олимпијским играма у скоку у даљ, Светско сребро у дворани у Портланду, европско злато на отвореном у Амстердаму и Дијамантску лигу, док је Дудаш био бронзани у Амстердаму у десетобоју.

Најбољи тренери су Адријана Вилагош (Сента) и Горан Обрадовић (Војводина), док је за најбољи клуб проглашена Војводина.

Традиционално, Атлетски савез Србије прогласио је најбоље атлетичаре на крају године.

У 2016. за најбољу сениорку изабрана је Ивана Шпановић, која је имала сезону из снова.

Она је у скоку у даљ освојила сребрну медаљу на дворанском првенству света у Портланду, потом је у јулу постала европска шампионка на отвореном у Амстердаму, засијала је и на Олимпијским играма у Рију, где је освојила бронзано одличје, а потом је завршила сезону тријумфом у Дијамантској лиги. Српска рекордерка је због успеха које је постигла проглашена и најбољом на Балкану.

Најбољи сениор у 2016. је атлетичар Војводине Михаил Дудаш, најбољи српски десетобојац. Дудаш је такође учествовао на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, али је одустао две дисциплине пре краја такмичења због повреде лакта. У тренутку када је решио да се повуче заузимао је 14. место.

АСС је за најбоље млађе сениоре прогласио десетобојца Александра Грновића, члана Спринта Бадовинци и спринтерку Зорану Барјакторовић из клуба Динамо Панчево.

Најбољи јуниори у 2016. години су Алекса Кијановић из Партизана и Јована Илић, чланица Спартака из Суботице.

Трофеј "Професор Александар Петровић" добиће Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић, као најбољи српски атлетски стручњак, док је најбољи клуб АК "Војводина" из Новог Сада.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар