Španovićeva i Dudaš atletičari godine u Srbiji!

Članovi AK Vojvodina iz Novog Sada Ivana Španović i Mihail Dudaš proglašeni su za najbolje atletičare Srbije u 2016. godini.

Ostali sportovi 17.12.2016 | 19:15
Španovićeva i Dudaš atletičari godine u Srbiji!
Španovićeva je u godini na izmaku osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u skoku u dalj, Svetsko srebro u dvorani u Portlandu, evropsko zlato na otvorenom u Amsterdamu i Dijamantsku ligu, dok je Dudaš bio bronzani u Amsterdamu u desetoboju.

Najbolji treneri su Adrijana Vilagoš (Senta) i Goran Obradović (Vojvodina), dok je za najbolji klub proglašena Vojvodina.

Tradicionalno, Atletski savez Srbije proglasio je najbolje atletičare na kraju godine.

U 2016. za najbolju seniorku izabrana je Ivana Španović, koja je imala sezonu iz snova.

Ona je u skoku u dalj osvojila srebrnu medalju na dvoranskom prvenstvu sveta u Portlandu, potom je u julu postala evropska šampionka na otvorenom u Amsterdamu, zasijala je i na Olimpijskim igrama u Riju, gde je osvojila bronzano odličje, a potom je završila sezonu trijumfom u Dijamantskoj ligi. Srpska rekorderka je zbog uspeha koje je postigla proglašena i najboljom na Balkanu.

Najbolji senior u 2016. je atletičar Vojvodine Mihail Dudaš, najbolji srpski desetobojac. Dudaš je takođe učestvovao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali je odustao dve discipline pre kraja takmičenja zbog povrede lakta. U trenutku kada je rešio da se povuče zauzimao je 14. mesto.

ASS je za najbolje mlađe seniore proglasio desetobojca Aleksandra Grnovića, člana Sprinta Badovinci i sprinterku Zoranu Barjaktorović iz kluba Dinamo Pančevo.

Najbolji juniori u 2016. godini su Aleksa Kijanović iz Partizana i Jovana Ilić, članica Spartaka iz Subotice.

Trofej "Profesor Aleksandar Petrović" dobiće Goran Obradović, trener Ivane Španović, kao najbolji srpski atletski stručnjak, dok je najbolji klub AK "Vojvodina" iz Novog Sada.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar