ЕЛ - Утакмица седмице: Краљ ЖОЦ се опет враћа!

Утакмица 12. кола Евролиге је дуел Панатинаикоса и Фенербахчеа, у којем ће Жељко Обрадовић опет водити турски тим против екипе с којом је харао Европом.

Кошарка 16.12.2016 | 18:45
ЕЛ - Утакмица седмице: Краљ ЖОЦ се опет враћа!
Фенер је тренутно на деоби друге позиције са осам победа из 11 утакмица, док је ПАО на деоби шесте са исто толико тријумфа.

У последњих девет међусобних дуела побеђивао је искључиво домаћин, а на претходна два разлика је била седам и пет поена.

"Увек је тешко у ОАКА арени. Имају доста квалитета, искусног тренера који зна како да спреми тим. Наравно, утакмица је важна за обе екипе. Спремамо се за тешких 40 минута на високом нивоу", рекао је Обрадовић.

Док је Фенер у серији од четири победе, Пао је изгубио три од последњих пет кола.

"Фенербахче је један од најбољих тимова у Европи у последњих неколико година. Жељко Обрадовић је најбољи тренер у последње две. Веома га поштујем. Он је део историје овог клуба. Морамо бити изврсни и у одбрани и у нападу, контролисати скок. Генерално, морамо одиграти сјајну утакмицу да бисмо победили", рекао је тренер ПАО Ћави Пасквал.

Међу кључним играчима два тима су центар ПАО Јанис Бурусис и крило Фенера Џејмс Нанали.

"Врло важна утакмица за нас. Фенер је сјајан тим. Морамо бити опрезни због грешака које смо правили у претходним утакмицама, да их не поновимо. Морамо пратити свој план свих 40 минута да бисмо победили", рекао је Бурусис, а Нанали додао, "Панатинаикос је одличан тим на обе стране терена, играју врло агресивно и врше константно притисак. Морамо бити спремни за јаку борбу, посебно на гостовању, биће жестока атмосфера. Биће забавна утакмица".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар