EL - Utakmica sedmice: Kralj ŽOC se opet vraća!

Utakmica 12. kola Evrolige je duel Panatinaikosa i Fenerbahčea, u kojem će Željko Obradović opet voditi turski tim protiv ekipe s kojom je harao Evropom.

Košarka 16.12.2016 | 18:45
EL - Utakmica sedmice: Kralj ŽOC se opet vraća!
Fener je trenutno na deobi druge pozicije sa osam pobeda iz 11 utakmica, dok je PAO na deobi šeste sa isto toliko trijumfa.

U poslednjih devet međusobnih duela pobeđivao je isključivo domaćin, a na prethodna dva razlika je bila sedam i pet poena.

"Uvek je teško u OAKA areni. Imaju dosta kvaliteta, iskusnog trenera koji zna kako da spremi tim. Naravno, utakmica je važna za obe ekipe. Spremamo se za teških 40 minuta na visokom nivou", rekao je Obradović.

Dok je Fener u seriji od četiri pobede, Pao je izgubio tri od poslednjih pet kola.

"Fenerbahče je jedan od najboljih timova u Evropi u poslednjih nekoliko godina. Željko Obradović je najbolji trener u poslednje dve. Veoma ga poštujem. On je deo istorije ovog kluba. Moramo biti izvrsni i u odbrani i u napadu, kontrolisati skok. Generalno, moramo odigrati sjajnu utakmicu da bismo pobedili", rekao je trener PAO Ćavi Paskval.

Među ključnim igračima dva tima su centar PAO Janis Burusis i krilo Fenera Džejms Nanali.

"Vrlo važna utakmica za nas. Fener je sjajan tim. Moramo biti oprezni zbog grešaka koje smo pravili u prethodnim utakmicama, da ih ne ponovimo. Moramo pratiti svoj plan svih 40 minuta da bismo pobedili", rekao je Burusis, a Nanali dodao, "Panatinaikos je odličan tim na obe strane terena, igraju vrlo agresivno i vrše konstantno pritisak. Moramo biti spremni za jaku borbu, posebno na gostovanju, biće žestoka atmosfera. Biće zabavna utakmica".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar