Мекинро: Федерер је највећи, а Новак је пети у историји!

Џон Мекинро, бивши први тенисер света, ставио је Новака Ђоковића на пето место најбољих играча у историји ’белог спорта’.

Тенис 17.12.2016 | 18:15
Мекинро: Федерер је највећи, а Новак је пети у историји!
Највећи "брбљивац" у историји тениса Џон Мекинро направио је своју листу најбољих играча у историји "белог спорта".

Американац је изјавио да је најбољи тенисер свих времена Роџер Федерер, рекордер са 17 гренд слем трофеја.

"Гледајући генерално, Федерер је најбољи свих времена. Судећи по таленту и постојаности он је на првом месту. Одмах иза њега је Рафаел Надал. Када су играли 'један на један' обојица су давали максимум, играли сјајно и Шпанац је одмах уз њега. Ипак, Федерер је био конзистентнији, а Надал је био склонији повредама", рекао је Мекинро гостујући на радио станици WФАН.

Он је додао да се на трећем месту његове вечне листе налази Пит Сампрас, као најбољи играч на брзим подлогама, следи легендарни Род Лејвер који му је увек био идола, док се Новак Ђоковић, "захваљујући успесима последњих година" попео на пето место.

Бивши тенисер, који је у каријери освојио седам гренд слем трофеја, рекао је да верује да ће Федерер и Надал и даље бити опасни, након што се врате после паузе које су проузроковале повреде, али да је чињеница да ће након њиховог повлачења остати празнина.

"Мислим, они су на крају својих каријера, зар не? Тешко је замислити да ће играти дуже од годину или две. Тренутно су Новак Ђоковић и Енди Мареј најбољи на свету, али ни они нису млади. Имају 29 година, што звучи младо, али мислим да и они имају само још неколико година пред собом", додао је Мекинро.

Он је изразио жаљење што у последњих 13 година ниједан Американац није освојио гренд слем трофеј, а последњи који је то учинио је Енди Родик, 2003. на УС Опену, као и што играчи из САД већ дуго нису у тениском врху.

Када је реч о играчима који би могли да стигну на прво место АТП листе, Мекинро је истакао једног.

"То је Ник Кирјос. Он има талента да буде први на свету, али ментално је на 100. месту. Дакле, мудрост на терену је за врх, а оно у глави за 100. позицију, што кад се споји досеже до места број 13, где се тренутно и налази", објаснио је Мекинро.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар