Mekinro: Federer je najveći, a Novak je peti u istoriji!

Džon Mekinro, bivši prvi teniser sveta, stavio je Novaka Đokovića na peto mesto najboljih igrača u istoriji ’belog sporta’.

Tenis 17.12.2016 | 18:15
Mekinro: Federer je najveći, a Novak je peti u istoriji!
Najveći "brbljivac" u istoriji tenisa Džon Mekinro napravio je svoju listu najboljih igrača u istoriji "belog sporta".

Amerikanac je izjavio da je najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer, rekorder sa 17 grend slem trofeja.

"Gledajući generalno, Federer je najbolji svih vremena. Sudeći po talentu i postojanosti on je na prvom mestu. Odmah iza njega je Rafael Nadal. Kada su igrali 'jedan na jedan' obojica su davali maksimum, igrali sjajno i Španac je odmah uz njega. Ipak, Federer je bio konzistentniji, a Nadal je bio skloniji povredama", rekao je Mekinro gostujući na radio stanici WFAN.

On je dodao da se na trećem mestu njegove večne liste nalazi Pit Sampras, kao najbolji igrač na brzim podlogama, sledi legendarni Rod Lejver koji mu je uvek bio idola, dok se Novak Đoković, "zahvaljujući uspesima poslednjih godina" popeo na peto mesto.

Bivši teniser, koji je u karijeri osvojio sedam grend slem trofeja, rekao je da veruje da će Federer i Nadal i dalje biti opasni, nakon što se vrate posle pauze koje su prouzrokovale povrede, ali da je činjenica da će nakon njihovog povlačenja ostati praznina.

"Mislim, oni su na kraju svojih karijera, zar ne? Teško je zamisliti da će igrati duže od godinu ili dve. Trenutno su Novak Đoković i Endi Marej najbolji na svetu, ali ni oni nisu mladi. Imaju 29 godina, što zvuči mlado, ali mislim da i oni imaju samo još nekoliko godina pred sobom", dodao je Mekinro.

On je izrazio žaljenje što u poslednjih 13 godina nijedan Amerikanac nije osvojio grend slem trofej, a poslednji koji je to učinio je Endi Rodik, 2003. na US Openu, kao i što igrači iz SAD već dugo nisu u teniskom vrhu.

Kada je reč o igračima koji bi mogli da stignu na prvo mesto ATP liste, Mekinro je istakao jednog.

"To je Nik Kirjos. On ima talenta da bude prvi na svetu, ali mentalno je na 100. mestu. Dakle, mudrost na terenu je za vrh, a ono u glavi za 100. poziciju, što kad se spoji doseže do mesta broj 13, gde se trenutno i nalazi", objasnio je Mekinro.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar