Како је слика са утакмице у Крушевцу довела до ХАПШЕЊА СРБА У ВУКОВАРУ?!

Три навијача Црвене звезде из Хрватске ухапшена су у Вуковару због паљења шаховнице на утакмици српске фудбалске супер лиге у Крушевцу.

Фудбал 16.12.2016 | 16:00
Како је слика са утакмице у Крушевцу довела до ХАПШЕЊА СРБА У ВУКОВАРУ?!
Због сумње да су на утакмици између домаћег Напретка и гостујуће Црвене звезде одиграној 19. новембра 2016. запалили заставу Хрватске, тројица младића са ширег подручја Вуковара и Винковаца приведена су у ПУ вуковарско-сремску, наводе хрватски медији.

Навијачи су поред паљења заставе имали и барјак на којем је био тенк испод четири оцила, а у њиховим рукама нашла се и застава Херцег Босне на којој је писало "Груде". Претпоставља се да је застава украдена у Вуковару на дан обележавања годишњице пада града, који је био дан раније.

Реч је о особама од 18, 23 и 26 година за које је током криминалистичке истраге утврђена основана сумња да починили ово кривично дело.

Како "Јутарњи лист" незванично сазнаје, њих тројица су припадници хрватског огранка "Делија".

Истрагом је, пише лист, било обухваћено 15 особа из Хрватске које су тог дана као навијачи Звезде били на утакмици у Крушевцу.

На фотографији објављеној с те утакмице види се почетак паљења заставе. Како наводи "Јутарњи" иако су на објављеној фотографији лица младића који су палили заставу замућена, службеници полиције оперативним радом успели су да их идентификују.

Три младића се налазе у прутвору, а сумњиче се да су починили казнено дело повреда угледа Републике Хрватске.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар