Kako je slika sa utakmice u Kruševcu dovela do HAPŠENJA SRBA U VUKOVARU?!

Tri navijača Crvene zvezde iz Hrvatske uhapšena su u Vukovaru zbog paljenja šahovnice na utakmici srpske fudbalske super lige u Kruševcu.

Fudbal 16.12.2016 | 16:00
Kako je slika sa utakmice u Kruševcu dovela do HAPŠENJA SRBA U VUKOVARU?!
Zbog sumnje da su na utakmici između domaćeg Napretka i gostujuće Crvene zvezde odigranoj 19. novembra 2016. zapalili zastavu Hrvatske, trojica mladića sa šireg područja Vukovara i Vinkovaca privedena su u PU vukovarsko-sremsku, navode hrvatski mediji.

Navijači su pored paljenja zastave imali i barjak na kojem je bio tenk ispod četiri ocila, a u njihovim rukama našla se i zastava Herceg Bosne na kojoj je pisalo "Grude". Pretpostavlja se da je zastava ukradena u Vukovaru na dan obeležavanja godišnjice pada grada, koji je bio dan ranije.

Reč je o osobama od 18, 23 i 26 godina za koje je tokom kriminalističke istrage utvrđena osnovana sumnja da počinili ovo krivično delo.

Kako "Jutarnji list" nezvanično saznaje, njih trojica su pripadnici hrvatskog ogranka "Delija".

Istragom je, piše list, bilo obuhvaćeno 15 osoba iz Hrvatske koje su tog dana kao navijači Zvezde bili na utakmici u Kruševcu.

Na fotografiji objavljenoj s te utakmice vidi se početak paljenja zastave. Kako navodi "Jutarnji" iako su na objavljenoj fotografiji lica mladića koji su palili zastavu zamućena, službenici policije operativnim radom uspeli su da ih identifikuju.

Tri mladića se nalaze u prutvoru, a sumnjiče se da su počinili kazneno delo povreda ugleda Republike Hrvatske.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar