Ф1: Вилијамс подржава трансфер - Ботас има зелено свјетло за Мерцедесово јато!

Потенцијални наследник Нико Розберга је условно слободан! Клер Виијамс тргује Валтеријевим именом да би њена екипа извукла што више бенефиција и новца од Тото Волфа.

Остали спортови 18.12.2016 | 17:15
Ф1: Вилијамс подржава трансфер - Ботас има зелено свјетло за Мерцедесово јато!
У жижи јавности још увек нису фудбалски трансфери. Свету спорта тренутно је најактуелнији прелазни рок у Формули 1, односно попуна кадра на позицији шампиона! Валтери Ботас тренутно је веома интересантан Тото Волфу који из дана у дан лицитира и нуди место Нико Розберга! Коначно, Клер Вилијамс, челница екипе Вилијамс Мерцедес подржала је идеју о Ботасовом трансферу.

“Задовољна сам што је тим попут Мерцедеса у листу жеља уврстио Валтерија. Увек смо знали да поседује велики спортски таленат, а то је препознала и водећа екипа у шампионату. Ипак, Вилијамс има своје амбиције и ми морамо да учинимо све да их остваримо. Било какве измене могуће су само у случају да имамо праве алтернативе”, рекла је Клер Вилијамс, а пошто је аналогија јасна, поставља се једно веома конкретно питање. Шта ли ледена Клер очекује од Волфа као противуслугу за Валтеријев потпис?

Разне ствари с тим у вези долазе у обзир. Немци су већ Вилијамсу понудили попуст у испоруци мотора. Понуђена је и сума која би Вилијамсов буџет приликом набавке агрегата растеретила за читавих 10.000.000 евра. И то није све, Тото Волф је већ рекао како за слободу финског аутомобилисте нуди и Паскала Верлајна!

Клер Вилијамс је напокон мало попустила, али још увек свог такмичара није и буквално препустила шампионском тиму. Она сада очекује још више од супруга своје бивше сараднице. Наиме Сузи Волф је возила Вилијамсове болиде на тест вожњама од 2012. до 2015. године. Никад се не зна, можда ће се по женској линији још више отворити буђелар великог боса Мерцедеса...

Поред Ботаса, за трансфер у Мерцедес АМГ Петронас спомињана су имена Фернанда Алонса, Себастијана Фетела, али и других возача. Тренутно је извесно да Мекларен и Ферари не одобравају трансфере својих такмичара.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар