F1: Vilijams podržava transfer - Botas ima zeleno svjetlo za Mercedesovo jato!

Potencijalni naslednik Niko Rozberga je uslovno slobodan! Kler Viijams trguje Valterijevim imenom da bi njena ekipa izvukla što više beneficija i novca od Toto Volfa.

Ostali sportovi 18.12.2016 | 17:15
F1: Vilijams podržava transfer - Botas ima zeleno svjetlo za Mercedesovo jato!
U žiži javnosti još uvek nisu fudbalski transferi. Svetu sporta trenutno je najaktuelniji prelazni rok u Formuli 1, odnosno popuna kadra na poziciji šampiona! Valteri Botas trenutno je veoma interesantan Toto Volfu koji iz dana u dan licitira i nudi mesto Niko Rozberga! Konačno, Kler Vilijams, čelnica ekipe Vilijams Mercedes podržala je ideju o Botasovom transferu.

“Zadovoljna sam što je tim poput Mercedesa u listu želja uvrstio Valterija. Uvek smo znali da poseduje veliki sportski talenat, a to je prepoznala i vodeća ekipa u šampionatu. Ipak, Vilijams ima svoje ambicije i mi moramo da učinimo sve da ih ostvarimo. Bilo kakve izmene moguće su samo u slučaju da imamo prave alternative”, rekla je Kler Vilijams, a pošto je analogija jasna, postavlja se jedno veoma konkretno pitanje. Šta li ledena Kler očekuje od Volfa kao protivuslugu za Valterijev potpis?

Razne stvari s tim u vezi dolaze u obzir. Nemci su već Vilijamsu ponudili popust u isporuci motora. Ponuđena je i suma koja bi Vilijamsov budžet prilikom nabavke agregata rasteretila za čitavih 10.000.000 evra. I to nije sve, Toto Volf je već rekao kako za slobodu finskog automobiliste nudi i Paskala Verlajna!

Kler Vilijams je napokon malo popustila, ali još uvek svog takmičara nije i bukvalno prepustila šampionskom timu. Ona sada očekuje još više od supruga svoje bivše saradnice. Naime Suzi Volf je vozila Vilijamsove bolide na test vožnjama od 2012. do 2015. godine. Nikad se ne zna, možda će se po ženskoj liniji još više otvoriti buđelar velikog bosa Mercedesa...

Pored Botasa, za transfer u Mercedes AMG Petronas spominjana su imena Fernanda Alonsa, Sebastijana Fetela, ali i drugih vozača. Trenutno je izvesno da Meklaren i Ferari ne odobravaju transfere svojih takmičara.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar