Послије Оскара још двије звијезде Челсија одлазе у Кину!

Британски медији најављују нове трансфере са Стамфорд Бриџа на Далеки исток...

Фудбал 18.12.2016 | 17:30
Послије Оскара још двије звијезде Челсија одлазе у Кину!
Челси је познат као клуб који уме добро да заради од фудбалера на које су њихови навијачи заборавили. У последње време у касу клуба са Стамфорд Бриџа сливале су се паре за играча као што је Папи Ђилобођи, а ускоро ће и Бразилац Оскар комплетирати велики трансфер у Кину од 60.000.000 евра.

Клубови из најмногољудније земље света желе да искористе чињеницу да у новом Челсију Антонија Контеа више нема места за поједине скупе звезде, па се тако још двојица фудбалера Плаваца доводе у везу са трансфером на Далеки исток. 

Данашња издања Дејли Мејла и Индепендента доносе занимљиве информације, а у центру пажње су капитен Џон Тери и везиса Сеск Фабрегас. 

Кренимо од легендарног штопера који има на столу позив Шангаја.

„Џон Тери би могао да постане први Енглез у кинеској Суперлиги ако прихвати понуду да се прикључи Карлосу Тевезу у Шангају. Када се одбије порез, Теријева плата би износила између 10-15.000.000 евра по сезони, а уговор би био потписан на годину дана од фебруара до новембра. Челси не би зарадио ништа од трансфера, али би поприлично олакшао платни салдо на којем је капитен један од најплаћенијих“, пише Индепендент.

И можда Плавци не би зарадили на одласку Џона Терија, али би се зато опарили на продаји Сеска Фабрегаса такође у Кину.

„Искусни везиста је предмет интересовања клубова из кинеске Суперлиге, мада у каквој је форми нису расположени да га пусте сада у јануару. Постоје информације из клуба које говоре да би Челси тражио 48.000.000 евра за Фабрегаса, уколико Гвангџоу одлучи да крене по њега током зиме“, пише Дејли Мејл. 

У сваком случају, добра прилика за Плавце да зараде.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар