Новица Величковић - ''бетонска арматура'' Партизана!

“За нас је то стварно била важна утакмица. Да се ’откинемо до коже’, да направимо неки свој пут и видимо у ком смеру би требало да идемо. Радује ме што смо сви били стварно мотивисани“, јасан је капитен црно-белих.

Кошарка 16.12.2016 | 22:45
Новица Величковић - ''бетонска арматура'' Партизана!
Свака права кошаркашка екипа има једног играча који је „лепак“ и спаја све у једну складну целину. У Партизановом случају то је капитен Новица Величковић, само што када је он у питању то није чак ни суперлепак, већ права бетонска арматура. А чини се и да су црно-бели, против Бешикташа коначно заличили на онакву целину какву желе да виде и тренер Александар Џикић и навијачи.

Убедљива победа над једним од главних кандидата за освајање трофеја у ФИБА Лиги шампиона дала је огромну ињекцију самопоуздања црно-белима за наставак сезоне, аВеличковић каже да овакав меч може да утиче на даљи ток сезоне.

“За нас је ово стварно била важна утакмица. Да се ’откинемо до коже’, да направимо неки свој пут и видимо у ком смеру би требало да идемо. Радује ме што смо сви били стварно мотивисани“, анализирао је капитен црно-белих.

За разлику од неких претходних утакмица, против турског клуба није било осцилација у игри.

“Напокон смо одиграли са енергијом и, морам да кажем, у жаргону, ’пребили’ ривала. Одиграли смо чврсто, ниједном нисмо дозволили да нам се десе ’жуте минуте’, као раније. Држали смо их на неколико поена разлике кад су повели. Први пут сам ове сезоне у потпуности задовољан.“

Занимљиво је било гледати Величковића који је током већег дела другог полувремена водио мали вербални окршај са најбољим играчем Бешикташа, Ерлом Кларком. Можда би то чак могло да се назове надметањем, које је наравно завршено оног тренутка када су судије означиле крај.

“Ја себе тако мотивишем. Некад на тај начин, некад на неки други. Одиграо је и он добру утакмицу, али волим да се надмећем, шта сам рекао је мање битно (хаха). Упалило је... Он је квалитетан играч, а Бешикташ је одлична екипа“.

Величковић се повредио у трећој четвртини поменуте утакмице, али је стиснуо зубе и одиграо до краја.

“Џилету сам рекао ’немој да ме вадиш, немој да станем док сам врућ’, јер ће ми се ’охладити’ нога. На крају, испало је добро... Окрећемо се Морнару. Незгодан тим, с много странаца, скорера, искусних играча. Јако тешко смо их добили у Бару. Ако им дате простора, нон-стоп иду ’у месо’“

Велику захвалност, према његовим речима, екипа дугује навијачима.

“Значи нам кад је пуна хала, када имамо њихову подршку. Навијачи су наш шести играч. У једном моменту, од навијања нисам могао да чујем саиграче... Па како да се тада не баците за лопту, да се не борите“.

Дуел Партизана и барског Морнара игра се у недељу у хали Пионир у матине термину од 12.30, а улаз на трибине ће бити слободан. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар