Novica Veličković - ''betonska armatura'' Partizana!

“Za nas je to stvarno bila važna utakmica. Da se ’otkinemo do kože’, da napravimo neki svoj put i vidimo u kom smeru bi trebalo da idemo. Raduje me što smo svi bili stvarno motivisani“, jasan je kapiten crno-belih.

Košarka 16.12.2016 | 22:45
Novica Veličković - ''betonska armatura'' Partizana!
Svaka prava košarkaška ekipa ima jednog igrača koji je „lepak“ i spaja sve u jednu skladnu celinu. U Partizanovom slučaju to je kapiten Novica Veličković, samo što kada je on u pitanju to nije čak ni superlepak, već prava betonska armatura. A čini se i da su crno-beli, protiv Bešiktaša konačno zaličili na onakvu celinu kakvu žele da vide i trener Aleksandar Džikić i navijači.

Ubedljiva pobeda nad jednim od glavnih kandidata za osvajanje trofeja u FIBA Ligi šampiona dala je ogromnu injekciju samopouzdanja crno-belima za nastavak sezone, aVeličković kaže da ovakav meč može da utiče na dalji tok sezone.

“Za nas je ovo stvarno bila važna utakmica. Da se ’otkinemo do kože’, da napravimo neki svoj put i vidimo u kom smeru bi trebalo da idemo. Raduje me što smo svi bili stvarno motivisani“, analizirao je kapiten crno-belih.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica, protiv turskog kluba nije bilo oscilacija u igri.

“Napokon smo odigrali sa energijom i, moram da kažem, u žargonu, ’prebili’ rivala. Odigrali smo čvrsto, nijednom nismo dozvolili da nam se dese ’žute minute’, kao ranije. Držali smo ih na nekoliko poena razlike kad su poveli. Prvi put sam ove sezone u potpunosti zadovoljan.“

Zanimljivo je bilo gledati Veličkovića koji je tokom većeg dela drugog poluvremena vodio mali verbalni okršaj sa najboljim igračem Bešiktaša, Erlom Klarkom. Možda bi to čak moglo da se nazove nadmetanjem, koje je naravno završeno onog trenutka kada su sudije označile kraj.

“Ja sebe tako motivišem. Nekad na taj način, nekad na neki drugi. Odigrao je i on dobru utakmicu, ali volim da se nadmećem, šta sam rekao je manje bitno (haha). Upalilo je... On je kvalitetan igrač, a Bešiktaš je odlična ekipa“.

Veličković se povredio u trećoj četvrtini pomenute utakmice, ali je stisnuo zube i odigrao do kraja.

“Džiletu sam rekao ’nemoj da me vadiš, nemoj da stanem dok sam vruć’, jer će mi se ’ohladiti’ noga. Na kraju, ispalo je dobro... Okrećemo se Mornaru. Nezgodan tim, s mnogo stranaca, skorera, iskusnih igrača. Jako teško smo ih dobili u Baru. Ako im date prostora, non-stop idu ’u meso’“

Veliku zahvalnost, prema njegovim rečima, ekipa duguje navijačima.

“Znači nam kad je puna hala, kada imamo njihovu podršku. Navijači su naš šesti igrač. U jednom momentu, od navijanja nisam mogao da čujem saigrače... Pa kako da se tada ne bacite za loptu, da se ne borite“.

Duel Partizana i barskog Mornara igra se u nedelju u hali Pionir u matine terminu od 12.30, a ulaz na tribine će biti slobodan. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar