У суботу пуцају срца, Бомбоњера и свјетски фудбал!

Тевез иде за 79.000.000 евра! Карлитов пут...

Фудбал 17.12.2016 | 00:00
У суботу пуцају срца, Бомбоњера и свјетски фудбал!
Атомска бомба на фудбалском тржишту откуцава последње дане и спремна је за експлозију наредне суботе. Угледни аргентински дневник Оле најављује да је Карлос Тевезпреломио и да ће у суботу против Колона одирграти последњу утакмицу за Боку Јуниорс.

А потом следи мега-трансфер у кинески Шангај Шенхуа где ће са монструозном уговором од 84.000.000 долара постати убедљиво најплаћенији играч свих времена!

Дуго се најављивао Тевезов прелазак у Кину, изгледало је да ће одбити ненормалну понуду са Далеког истока, али само луд човек би урадио тако нешто. Једноставно, ово је немогуће одбити. На сто је стављен двогодишњи уговор вредан 42.000.000 долара. По сезони! У преводу, Карлитос ће за све године у Кини зарадити 79.000.000 евра. Најављује се и да ће Бока примити 16.500.000 евра на име обештећења чиме ће решити многе финансијске проблеме... 

Како одбити тако богатство?

Тевез још није потврдио одлазак, дуго се ломио, али према изворима поузданог Олеа, ипак је решио да се пресели у Кину.

„Када сам пре неколико година отишао из одавде, мислио сам да су се ствари унормалиле. Мислио сам да сада могу нормално да изађем на вечеру са децом, а да не морам да се кријем по граду јер смо изгубили меч. Нажалост, ништа се није променило... Не могу да изађем из куће као нормалан човек ако Бока изгуби. Патим овде, а не дугујем никоме ништа. Одбио сам огромне понуде из Кине и Катара пре него што сам се вратио. Али Боки није потребан тужан Тевез“.

Популарни Апач каже да би радо остао у својој Боки, али да су неке ствари постале неиздрживе.

„Осам година сам провео у Енглеској и научио сам на енглеском само да кажем 'добар дан'. Замислите тек онда у Кини... Одлука је на мени и биће само моја. Знам да навијачи, саиграчи, тренер и клуб желе да останем. Али ово је веома лична одлука и морам да одлучим хладне главе. Пре годину и по дана сам донео одлуку да се вратим и нисам зажалио. Уствари, не жалим ни за једном својом одлуком. Уживао сам у радости и туги коју са собом доноси Бока. Ово је најбољи клуб на свету, али све око њега је тешко. Не могу са породицом да уживам у животу. У иностранству је то могуће. Не искључујем да је утакмица у недељу, моја последња у дресу Боке. идем на одмор и одлуку ћу донети док се будем купао и сунчао на меденом месецу“, рекао је Тевез који ће се наредних дана венчати са ВанесомМансиљом, са којом је у љубавној романси већ 20 година и са којом има троје деце.

Не иде му се у Кину из више разлога, али у Боки му је све теже и теже. Тевез је све до прошлонедељног Суперкласика критикован да није на свом нивоу и да није испунио очекивања у екипи Боке.

„Знам да је Боки потребан бољи Тевез. Онај из Суперкласика прошле недеље. А не онај Тевез из већег дела сезоне који није знао где му је глава. Ова екипа није прављена да буде „моја“, нико ме није питао којег играча треба да доведе у Боку. А то се причало и писало... Данас имате пет или шест новинара који обликују мишљење људи и задиру у приватан живот. Мисле су важнији од играча. Није истина да сам исписао ћерке из школе. Није истина да сам одабрао кућу у Кини. Желим да моје ћерке одрастају овде и буду праве Аргентинке. Али то у овој земљи изгледа није могуће“.

Тевезов емотивни иступ је запалио Јужну Америку. Карлитос је тема број један а хулигани и жути медији су навукли бес обичних навијача који су у већини.

Само признање да је меч са Колоном можда и последњи за њега у Бокином дресу је растужио бројне навијаче великана са Бомбоњере. Још су свежу утисци са прошлонедељног Суперкласика када је Тевез био спектакуларан у феноменалном преокрету и победи Боке над Ривером. 

Можда је и најбоље да се опрости управо на такав начин и да га навијачи памте као клупски мит. До сада је у каријери често доносио контроверзне одлуке и увек је погађао. Како када је изазвао земљотрес у Аргентини одлуком да пређе из Боке у Коринтијнас. Или да из Коринтијанса оде у Вест Хем иако су га тражили бројни већи клубови. Или да из Манчестер Јунајтеда пређе у редове градског ривала Ситија. Или да напусти Јувентус на врхунцу каријере када га је довео до финала Лиге шампиона и када су у клубу молили да остане.

Али то је Тевез. То је Карлитов пут.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар