U subotu pucaju srca, Bombonjera i svjetski fudbal!

Tevez ide za 79.000.000 evra! Karlitov put...

Fudbal 17.12.2016 | 00:00
U subotu pucaju srca, Bombonjera i svjetski fudbal!
Atomska bomba na fudbalskom tržištu otkucava poslednje dane i spremna je za eksploziju naredne subote. Ugledni argentinski dnevnik Ole najavljuje da je Karlos Tevezprelomio i da će u subotu protiv Kolona odirgrati poslednju utakmicu za Boku Juniors.

A potom sledi mega-transfer u kineski Šangaj Šenhua gde će sa monstruoznom ugovorom od 84.000.000 dolara postati ubedljivo najplaćeniji igrač svih vremena!

Dugo se najavljivao Tevezov prelazak u Kinu, izgledalo je da će odbiti nenormalnu ponudu sa Dalekog istoka, ali samo lud čovek bi uradio tako nešto. Jednostavno, ovo je nemoguće odbiti. Na sto je stavljen dvogodišnji ugovor vredan 42.000.000 dolara. Po sezoni! U prevodu, Karlitos će za sve godine u Kini zaraditi 79.000.000 evra. Najavljuje se i da će Boka primiti 16.500.000 evra na ime obeštećenja čime će rešiti mnoge finansijske probleme... 

Kako odbiti tako bogatstvo?

Tevez još nije potvrdio odlazak, dugo se lomio, ali prema izvorima pouzdanog Olea, ipak je rešio da se preseli u Kinu.

„Kada sam pre nekoliko godina otišao iz odavde, mislio sam da su se stvari unormalile. Mislio sam da sada mogu normalno da izađem na večeru sa decom, a da ne moram da se krijem po gradu jer smo izgubili meč. Nažalost, ništa se nije promenilo... Ne mogu da izađem iz kuće kao normalan čovek ako Boka izgubi. Patim ovde, a ne dugujem nikome ništa. Odbio sam ogromne ponude iz Kine i Katara pre nego što sam se vratio. Ali Boki nije potreban tužan Tevez“.

Popularni Apač kaže da bi rado ostao u svojoj Boki, ali da su neke stvari postale neizdržive.

„Osam godina sam proveo u Engleskoj i naučio sam na engleskom samo da kažem 'dobar dan'. Zamislite tek onda u Kini... Odluka je na meni i biće samo moja. Znam da navijači, saigrači, trener i klub žele da ostanem. Ali ovo je veoma lična odluka i moram da odlučim hladne glave. Pre godinu i po dana sam doneo odluku da se vratim i nisam zažalio. Ustvari, ne žalim ni za jednom svojom odlukom. Uživao sam u radosti i tugi koju sa sobom donosi Boka. Ovo je najbolji klub na svetu, ali sve oko njega je teško. Ne mogu sa porodicom da uživam u životu. U inostranstvu je to moguće. Ne isključujem da je utakmica u nedelju, moja poslednja u dresu Boke. idem na odmor i odluku ću doneti dok se budem kupao i sunčao na medenom mesecu“, rekao je Tevez koji će se narednih dana venčati sa VanesomMansiljom, sa kojom je u ljubavnoj romansi već 20 godina i sa kojom ima troje dece.

Ne ide mu se u Kinu iz više razloga, ali u Boki mu je sve teže i teže. Tevez je sve do prošlonedeljnog Superklasika kritikovan da nije na svom nivou i da nije ispunio očekivanja u ekipi Boke.

„Znam da je Boki potreban bolji Tevez. Onaj iz Superklasika prošle nedelje. A ne onaj Tevez iz većeg dela sezone koji nije znao gde mu je glava. Ova ekipa nije pravljena da bude „moja“, niko me nije pitao kojeg igrača treba da dovede u Boku. A to se pričalo i pisalo... Danas imate pet ili šest novinara koji oblikuju mišljenje ljudi i zadiru u privatan život. Misle su važniji od igrača. Nije istina da sam ispisao ćerke iz škole. Nije istina da sam odabrao kuću u Kini. Želim da moje ćerke odrastaju ovde i budu prave Argentinke. Ali to u ovoj zemlji izgleda nije moguće“.

Tevezov emotivni istup je zapalio Južnu Ameriku. Karlitos je tema broj jedan a huligani i žuti mediji su navukli bes običnih navijača koji su u većini.

Samo priznanje da je meč sa Kolonom možda i poslednji za njega u Bokinom dresu je rastužio brojne navijače velikana sa Bombonjere. Još su svežu utisci sa prošlonedeljnog Superklasika kada je Tevez bio spektakularan u fenomenalnom preokretu i pobedi Boke nad Riverom. 

Možda je i najbolje da se oprosti upravo na takav način i da ga navijači pamte kao klupski mit. Do sada je u karijeri često donosio kontroverzne odluke i uvek je pogađao. Kako kada je izazvao zemljotres u Argentini odlukom da pređe iz Boke u Korintijnas. Ili da iz Korintijansa ode u Vest Hem iako su ga tražili brojni veći klubovi. Ili da iz Mančester Junajteda pređe u redove gradskog rivala Sitija. Ili da napusti Juventus na vrhuncu karijere kada ga je doveo do finala Lige šampiona i kada su u klubu molili da ostane.

Ali to je Tevez. To je Karlitov put.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar