Предраг Даниловић на челу српске кошарке

Прослављени српски кошаркаш Предраг Даниловић изабран је за новог председника Кошаркашког савеза Србије. Он је био једини кандидат за председничку функцију, а за његов избор гласало је свих 27 делегата Изборне комисије КСС-а.

Србија 15.12.2016 | 15:55
Предраг Даниловић на челу српске кошарке
За избор је било потребно минимум 17. гласова, а Даниловић ће бити на челу наше кошарке бити у наредне четири (плус две) године.

"Веома сам почаствован и сматрам да је ово велико признање за целу моју каријеру као спортисте. Верујте ми да нисам спремао никакве папире да причам и да читам, сматрам да је овако много искреније и много ближе мом скромном. Господин Ђилас је мој дугогодишњи пријатељ на кога сам поносан, као и на све што је урадио у Савезу и ако мој тим и моји сарадници и ја успемо да урадимо један део овог што се десило претходних шест година бићу веома поносан", рекао је Даниловић након избора.

"Кошарка је спорт број један у Србији. За све критике врата ће бити увек отворена. И увек би волео да критике добијам директно у лице. Требаће ми сва ваша помоћ, све идеје ће доћи на разумевање мене и сарадника. Не бих превише да говорим осим тога што сам захвалан свима на поверењу. Верујте ми да ми није нимало свеједно", додао је Даниловић.

"На овом месту смо били пре шест година. Захваљујем свима којима је кошарка у срцу на великој подршци коју смо имали. Мислим да је љубав коју сви имамо према овом спорту допринела свим успесима репрезентативне кошарке. Иза нас је лепих шест година, надам се да ће тако бити и пред новим руководством. Да сви покажемо да је ово посебна организација и спорт. Наш једини клуб је Србија. Честитам Саши на томе што ће преузети вођење наше кошарке", рекао је Ђилас коме је легендарни Бора Станковић доделио Златну значку.

Господин Станковић истакао је да су резултати били више него бриљантни.

"Господин Ђилас је пре шест година заузео је положај који није био лукративан нити изазован. Прихватио се посла. Испунио је све стратешке циљеве. Рад, циљеве. Можемо само да им честитамо на свим резултатима. Златна значка Кошаркашког савеза је највеће признање које кошарка има као спорт. Мислим да могу само да честитам господину Ђиласу. Стварно су резултати били више него бриљантни. Надам се да господин Ђилас неће напустити кошарку и да ћемо имати прилика да славимо за још веће резултате у будућности", рекао је Станковић.

Извор: Моззартспорт
Фото: Стар Спорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дусан Крчум

15.12.2016 15:27

ПРАВИ ЦОВЈЕК НА ПРАВОМ МЈЕСТУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

18.12.2016 20:28

Ко постави ову будалу и ђубре на такву функцију..Неће дуго.

ОДГОВОРИТЕ