Predrag Danilović na čelu srpske košarke

Proslavljeni srpski košarkaš Predrag Danilović izabran je za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije. On je bio jedini kandidat za predsedničku funkciju, a za njegov izbor glasalo je svih 27 delegata Izborne komisije KSS-a.

Srbija 15.12.2016 | 15:55
Predrag Danilović na čelu srpske košarke
Za izbor je bilo potrebno minimum 17. glasova, a Danilović će biti na čelu naše košarke biti u naredne četiri (plus dve) godine.

"Veoma sam počastvovan i smatram da je ovo veliko priznanje za celu moju karijeru kao sportiste. Verujte mi da nisam spremao nikakve papire da pričam i da čitam, smatram da je ovako mnogo iskrenije i mnogo bliže mom skromnom. Gospodin Đilas je moj dugogodišnji prijatelj na koga sam ponosan, kao i na sve što je uradio u Savezu i ako moj tim i moji saradnici i ja uspemo da uradimo jedan deo ovog što se desilo prethodnih šest godina biću veoma ponosan", rekao je Danilović nakon izbora.

"Košarka je sport broj jedan u Srbiji. Za sve kritike vrata će biti uvek otvorena. I uvek bi voleo da kritike dobijam direktno u lice. Trebaće mi sva vaša pomoć, sve ideje će doći na razumevanje mene i saradnika. Ne bih previše da govorim osim toga što sam zahvalan svima na poverenju. Verujte mi da mi nije nimalo svejedno", dodao je Danilović.

"Na ovom mestu smo bili pre šest godina. Zahvaljujem svima kojima je košarka u srcu na velikoj podršci koju smo imali. Mislim da je ljubav koju svi imamo prema ovom sportu doprinela svim uspesima reprezentativne košarke. Iza nas je lepih šest godina, nadam se da će tako biti i pred novim rukovodstvom. Da svi pokažemo da je ovo posebna organizacija i sport. Naš jedini klub je Srbija. Čestitam Saši na tome što će preuzeti vođenje naše košarke", rekao je Đilas kome je legendarni Bora Stanković dodelio Zlatnu značku.

Gospodin Stanković istakao je da su rezultati bili više nego briljantni.

"Gospodin Đilas je pre šest godina zauzeo je položaj koji nije bio lukrativan niti izazovan. Prihvatio se posla. Ispunio je sve strateške ciljeve. Rad, ciljeve. Možemo samo da im čestitamo na svim rezultatima. Zlatna značka Košarkaškog saveza je najveće priznanje koje košarka ima kao sport. Mislim da mogu samo da čestitam gospodinu Đilasu. Stvarno su rezultati bili više nego briljantni. Nadam se da gospodin Đilas neće napustiti košarku i da ćemo imati prilika da slavimo za još veće rezultate u budućnosti", rekao je Stanković.

Izvor: Mozzartsport
Foto: Star Sport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dusan Krčum

15.12.2016 15:27

PRAVI COVJEK NA PRAVOM MJESTU

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

18.12.2016 20:28

Ko postavi ovu budalu i đubre na takvu funkciju..Neće dugo.

ODGOVORITE