''Фоотбалл Леакс'' о Гаћиновићу: Јесте ли знали да у Њемачку није отишао из Воше?!

Откривени детаљи трансфера талентованог српског фудбалера у Ајнтрахт...

Фудбал 16.12.2016 | 21:30
''Фоотбалл Леакс'' о Гаћиновићу: Јесте ли знали да у Њемачку није отишао из Воше?!
Угледни немачки магазиб Шпигл објавио је податке са сајта Фоотбал Леакс који откривају детаље из трансфера Мијата Гаћиновића у немачки Ајнтрахт. Оно што што до сада није било познато јавности јесте чињеница да талентовани српски фудбалер из Војводине није прешао директно у редове немачког бундеслигаша, већ је претходно био члан Аполона из Лимасола.

Мијат Гаћиновић је у ранијим изјвавама датим дневном листу Спорт рекао да је Инвестициони фонд из Швајцарске откупио његов и уговор Срђана Бабића од Војводине, а Фоотбалл Леакс открива да је у питању била компанија "Еуропеан Спортс Манагемент" са седиштем у Монтреалу, која је од Војводине откупила 75 посто права двојице играча за 1.400.000 евра и да је тако стекла право да одлучује о њиховој даљој будућности. Тај договор је постигнут на пролеће 2015. године и то у последњем тренутку, пошто је шест недеља касније, 1. маја тачно, ФИФА забранила такву врсту препродаје играча.

Како стоји у објављеним подацима, Гаћиновићев наредни клуб је био Аполон, са којим је 31. јула 2015. година потписао четворогодишњи за уговор, уз плату од 10.000 евра месечно. Већ 3. августа Војводина и Аполон су договорили трансфер на Кипар, а Аполон је истог дана уплатио 1.250.000 евра на рачун приватне банке ЕФГ у Швајцарској. Прималац је била компанија "Еуропеан Спортс Манагемент".

Аполон је уложени новац убрзо надокнадио, пошто је исту суму Ајнтрахтх уплатио на његов рачун. У уговору састављеном 11. августа 2015. године експлицитно је наглашено да је Аполон из Лимасола неограничени и једни власник права играча.

Шпигел наводи да није добио одговор из Војводине, али напомиње да Ајнтрахт сад нема право да Гаћиновића прода за мање од 2.500.000 евра без сагласности Аполона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар