''Football Leaks'' o Gaćinoviću: Jeste li znali da u Njemačku nije otišao iz Voše?!

Otkriveni detalji transfera talentovanog srpskog fudbalera u Ajntraht...

Fudbal 16.12.2016 | 21:30
''Football Leaks'' o Gaćinoviću: Jeste li znali da u Njemačku nije otišao iz Voše?!
Ugledni nemački magazib Špigl objavio je podatke sa sajta Footbal Leaks koji otkrivaju detalje iz transfera Mijata Gaćinovića u nemački Ajntraht. Ono što što do sada nije bilo poznato javnosti jeste činjenica da talentovani srpski fudbaler iz Vojvodine nije prešao direktno u redove nemačkog bundesligaša, već je prethodno bio član Apolona iz Limasola.

Mijat Gaćinović je u ranijim izjvavama datim dnevnom listu Sport rekao da je Investicioni fond iz Švajcarske otkupio njegov i ugovor Srđana Babića od Vojvodine, a Football Leaks otkriva da je u pitanju bila kompanija "European Sports Management" sa sedištem u Montrealu, koja je od Vojvodine otkupila 75 posto prava dvojice igrača za 1.400.000 evra i da je tako stekla pravo da odlučuje o njihovoj daljoj budućnosti. Taj dogovor je postignut na proleće 2015. godine i to u poslednjem trenutku, pošto je šest nedelja kasnije, 1. maja tačno, FIFA zabranila takvu vrstu preprodaje igrača.

Kako stoji u objavljenim podacima, Gaćinovićev naredni klub je bio Apolon, sa kojim je 31. jula 2015. godina potpisao četvorogodišnji za ugovor, uz platu od 10.000 evra mesečno. Već 3. avgusta Vojvodina i Apolon su dogovorili transfer na Kipar, a Apolon je istog dana uplatio 1.250.000 evra na račun privatne banke EFG u Švajcarskoj. Primalac je bila kompanija "European Sports Management".

Apolon je uloženi novac ubrzo nadoknadio, pošto je istu sumu Ajntrahth uplatio na njegov račun. U ugovoru sastavljenom 11. avgusta 2015. godine eksplicitno je naglašeno da je Apolon iz Limasola neograničeni i jedni vlasnik prava igrača.

Špigel navodi da nije dobio odgovor iz Vojvodine, ali napominje da Ajntraht sad nema pravo da Gaćinovića proda za manje od 2.500.000 evra bez saglasnosti Apolona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar