Видео: Реал у финалу Свјетског првенства!

Реал пешке до финала, Роналдо поштедео Америку! Најбољи фудбалер света штедео муницију за Кашиму, Мексиканци се провукли са само два комада у својој мрежи.

Фудбал 15.12.2016 | 14:00
Видео: Реал у финалу Свјетског првенства!
Једно изненађење у полуфиналу клупског Светског првенства било је довољно! Реал Мадрид ништа није препустио случају, попут колумбијског Атлетико Насионала, славио је у полуфиналу против увек незгодних Мексиканаца, па ће се за трофеј најбољег светког тима у Јокохами (недеља, 18. децембар) борити против јапанске Кашиме Антлерс.   

Мадриђани су савладали Америку резултатом (2:0), а голове су постигли Карим Бензема у надокнади првог полувремена, односно Кристијано Роналдо у надоканди другог дела. 

Очекивао, екипа Зинедина Зидана била је доминантна, контролисала је утакмицу од почетка до краја и Мексиканце је тежег пораза спасло понајвише то што је Кристијано Роналдо имао лош дан. Званично најбољи фудбалер света силно је желео голове у овом мечу, улазио је у шансе, шутирао, једном је чак успео да промаши са три метра после центаршута са бока(засметао му Бензема), тако да је мрежа Америке мање више поштеђена. Погодио јеРоналдо на крају после асистенције Хамеса Родригеза, но Америка са ових 0:2 може уздигнута чела да се врати кући.  



Зидан поново на терен није извео најјачи састав. За разлику од утакмице са Депортивом када је одмарао готово све најбоље играче, сада је многе уврстио у тим (Модрић, Роналдо, Варан, Марсело...), међутим, за финале је сачувао Серхија Рамоса.

Колико год били неугодни, брзи и жилави, Мексиканци нису могли да се носе са прваком Европе и за 90 минута нису створили ниједну једини праву шансу. најближи голу били су у два наврата после центаршутева из слободних удараца. Ни тада међутим Навас није био нарочито угрожен.С друге стране, видно је било да Шпанци дозирају и да ће своје право лице показати у мечу за трофеј. Опет, и тада колико буде потребно.      

Можемо слободно да констатујемо да је Реал данас "пешке" стигао до великог финала, па су и голови које је постигао мање више такви. Први после неколико размењених додавањаМодрића и Роналдо, односно идеалног паса Кроса за Бензему, (све је деловало прелако, видело се да је прекопута недорастао ривал), а други након видео технологије која је доказала да није било офсајда. Дуго нисмо знали о чему се ради, о чему се то судије домунђавају. Чак је и прекид потрајао, да би на крају главни арбитар донео лопту на центар и пресудио - гол је.

Противницима видео технологије такво одуговлачење сигурно ће, барем док се на навикну, кварити ужитак гледања утакмица...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар