Video: Real u finalu Svjetskog prvenstva!

Real peške do finala, Ronaldo poštedeo Ameriku! Najbolji fudbaler sveta štedeo municiju za Kašimu, Meksikanci se provukli sa samo dva komada u svojoj mreži.

Fudbal 15.12.2016 | 14:00
Video: Real u finalu Svjetskog prvenstva!
Jedno iznenađenje u polufinalu klupskog Svetskog prvenstva bilo je dovoljno! Real Madrid ništa nije prepustio slučaju, poput kolumbijskog Atletiko Nasionala, slavio je u polufinalu protiv uvek nezgodnih Meksikanaca, pa će se za trofej najboljeg svetkog tima u Jokohami (nedelja, 18. decembar) boriti protiv japanske Kašime Antlers.   

Madriđani su savladali Ameriku rezultatom (2:0), a golove su postigli Karim Benzema u nadoknadi prvog poluvremena, odnosno Kristijano Ronaldo u nadokandi drugog dela. 

Očekivao, ekipa Zinedina Zidana bila je dominantna, kontrolisala je utakmicu od početka do kraja i Meksikance je težeg poraza spaslo ponajviše to što je Kristijano Ronaldo imao loš dan. Zvanično najbolji fudbaler sveta silno je želeo golove u ovom meču, ulazio je u šanse, šutirao, jednom je čak uspeo da promaši sa tri metra posle centaršuta sa boka(zasmetao mu Benzema), tako da je mreža Amerike manje više pošteđena. Pogodio jeRonaldo na kraju posle asistencije Hamesa Rodrigeza, no Amerika sa ovih 0:2 može uzdignuta čela da se vrati kući.  



Zidan ponovo na teren nije izveo najjači sastav. Za razliku od utakmice sa Deportivom kada je odmarao gotovo sve najbolje igrače, sada je mnoge uvrstio u tim (Modrić, Ronaldo, Varan, Marselo...), međutim, za finale je sačuvao Serhija Ramosa.

Koliko god bili neugodni, brzi i žilavi, Meksikanci nisu mogli da se nose sa prvakom Evrope i za 90 minuta nisu stvorili nijednu jedini pravu šansu. najbliži golu bili su u dva navrata posle centaršuteva iz slobodnih udaraca. Ni tada međutim Navas nije bio naročito ugrožen.S druge strane, vidno je bilo da Španci doziraju i da će svoje pravo lice pokazati u meču za trofej. Opet, i tada koliko bude potrebno.      

Možemo slobodno da konstatujemo da je Real danas "peške" stigao do velikog finala, pa su i golovi koje je postigao manje više takvi. Prvi posle nekoliko razmenjenih dodavanjaModrića i Ronaldo, odnosno idealnog pasa Krosa za Benzemu, (sve je delovalo prelako, videlo se da je prekoputa nedorastao rival), a drugi nakon video tehnologije koja je dokazala da nije bilo ofsajda. Dugo nismo znali o čemu se radi, o čemu se to sudije domunđavaju. Čak je i prekid potrajao, da bi na kraju glavni arbitar doneo loptu na centar i presudio - gol je.

Protivnicima video tehnologije takvo odugovlačenje sigurno će, barem dok se na naviknu, kvariti užitak gledanja utakmica...



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar