Партизан какав ове сезоне нисмо гледали, а који може још...

Вања Маринковић о партији сезоне црно-белих, подршци са трибина у битном тренутку, повредама...

Кошарка 15.12.2016 | 20:20
Партизан какав ове сезоне нисмо гледали, а који може још...
"Не очекујем да играмо најбоље на почетку сеоне. Ко разуме, схватиће. Коме то смета, шта ја да му радим", гласила је порука Александра Џикића свега недељу дана пре него што је Партизан одиграо први званичан сусрет на Јадрану. И, није српски вицешампион блистао на отварању такмичарске године. Али је побеђивао! Све до тренутка када је Маркус Вилијамсу Хали спортова оголио све аномалије и црно-белима ударио прву рецку у колону пораза.

Било је светлих тренутака у игри Новице Величковића и другова, готово идентично колико и оних мање светлих. Трилер је постао синоним за Партизанове утакмице, а онда је у српску престоницу допутовао Бешикташ. Дужник из првог дела Лиге шампиона и један од главних претендената за титулу у прворангираном такмичењу под окриљем ФИБА. У великом стилу Ваљак је "прегазио" турског представника (86:71) и на лице свих 5.000 присутних наметнуо осмех.

Публика је видела најбољи Партизан ове сезоне!

"Сигурно да је боље него претходне недеље, па и раније, али сматрам да ово није наш лимит. У свему - трчању, нападу, одбрани... То мислим ја, а мисле и саиграчи", уверава ВањаМаринковић, један од четворице двоцифрених (11 поена), у тријумфу над екипом из Истанбула.

Не крије доскорашњи капитен клуба из Хумске колико би у блиској будућности ова победа могла да донесе Партизану. Нарочито уколико се узме у обзир да у недељу (12.30, Арена Спорт) следи окршај са фењерашем АБА лиге Морнаром, који је на јадранском дебију у Бару скупо продао кожу црно-белима (57:58).

"Битна победа како бисмо остали у трци за ‘топ’ место у групи у Лиги шампиона, поготово због меча који следи. Дижемо ниво игре... Добили смо Бешикташ 15, Игокеу више од 20 разлике (23, прим. аут) и то је јако значајно".

Дочекао је храм кошарке "гужву" на улазима и френетичну атмосферу од првог судијског подбацивања. После дуго, дуго времена...

"Доста нам је то помогло. Бешикташ није мали противник уопште. Навијачи су препознали да нам је потребна подршка и хвала им на томе".

Проблеми са повредама нису заобишли ни Партизанов табор, па је на тај начин Џикић био принуђен да већу минутажу додели овосезонским епизодистима Стефану Поту, Кенану Карахоџићу и Милошу Копривици.

"Без Мајсторовића смо већ дуже време, сада је и Ратковицу накратко задесила повреда леђа. Морамо да играмо, како год, али свако пружи максимум у одређеном сегмент. Није добро што се све то десило, али смо се навикли".

Бешикташ је ковертирана тема. Морнар, Зјелона Гора и МЗТ Скопље су "на папиру" нешто лакши ривали у односу на претходних неколико.

"Неће Морнар доћи са белом заставом. Исти дан идемо у Пољску... Тежак је распоред, што утакмица, што путовања, али је шта је ту је", подвлачи црту један од најталентованијих бекова на Старом континенту рођених 1997. Године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар