Partizan kakav ove sezone nismo gledali, a koji može još...

Vanja Marinković o partiji sezone crno-belih, podršci sa tribina u bitnom trenutku, povredama...

Košarka 15.12.2016 | 20:20
Partizan kakav ove sezone nismo gledali, a koji može još...
"Ne očekujem da igramo najbolje na početku seone. Ko razume, shvatiće. Kome to smeta, šta ja da mu radim", glasila je poruka Aleksandra Džikića svega nedelju dana pre nego što je Partizan odigrao prvi zvaničan susret na Jadranu. I, nije srpski vicešampion blistao na otvaranju takmičarske godine. Ali je pobeđivao! Sve do trenutka kada je Markus Vilijamsu Hali sportova ogolio sve anomalije i crno-belima udario prvu recku u kolonu poraza.

Bilo je svetlih trenutaka u igri Novice Veličkovića i drugova, gotovo identično koliko i onih manje svetlih. Triler je postao sinonim za Partizanove utakmice, a onda je u srpsku prestonicu doputovao Bešiktaš. Dužnik iz prvog dela Lige šampiona i jedan od glavnih pretendenata za titulu u prvorangiranom takmičenju pod okriljem FIBA. U velikom stilu Valjak je "pregazio" turskog predstavnika (86:71) i na lice svih 5.000 prisutnih nametnuo osmeh.

Publika je videla najbolji Partizan ove sezone!

"Sigurno da je bolje nego prethodne nedelje, pa i ranije, ali smatram da ovo nije naš limit. U svemu - trčanju, napadu, odbrani... To mislim ja, a misle i saigrači", uverava VanjaMarinković, jedan od četvorice dvocifrenih (11 poena), u trijumfu nad ekipom iz Istanbula.

Ne krije doskorašnji kapiten kluba iz Humske koliko bi u bliskoj budućnosti ova pobeda mogla da donese Partizanu. Naročito ukoliko se uzme u obzir da u nedelju (12.30, Arena Sport) sledi okršaj sa fenjerašem ABA lige Mornarom, koji je na jadranskom debiju u Baru skupo prodao kožu crno-belima (57:58).

"Bitna pobeda kako bismo ostali u trci za ‘top’ mesto u grupi u Ligi šampiona, pogotovo zbog meča koji sledi. Dižemo nivo igre... Dobili smo Bešiktaš 15, Igokeu više od 20 razlike (23, prim. aut) i to je jako značajno".

Dočekao je hram košarke "gužvu" na ulazima i frenetičnu atmosferu od prvog sudijskog podbacivanja. Posle dugo, dugo vremena...

"Dosta nam je to pomoglo. Bešiktaš nije mali protivnik uopšte. Navijači su prepoznali da nam je potrebna podrška i hvala im na tome".

Problemi sa povredama nisu zaobišli ni Partizanov tabor, pa je na taj način Džikić bio prinuđen da veću minutažu dodeli ovosezonskim epizodistima Stefanu Potu, Kenanu Karahodžiću i Milošu Koprivici.

"Bez Majstorovića smo već duže vreme, sada je i Ratkovicu nakratko zadesila povreda leđa. Moramo da igramo, kako god, ali svako pruži maksimum u određenom segment. Nije dobro što se sve to desilo, ali smo se navikli".

Bešiktaš je kovertirana tema. Mornar, Zjelona Gora i MZT Skoplje su "na papiru" nešto lakši rivali u odnosu na prethodnih nekoliko.

"Neće Mornar doći sa belom zastavom. Isti dan idemo u Poljsku... Težak je raspored, što utakmica, što putovanja, ali je šta je tu je", podvlači crtu jedan od najtalentovanijih bekova na Starom kontinentu rođenih 1997. Godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar