Челси је већ шампион, само му то још нико није рекао!

Традиција је апсолутно на страни лондонских Плаваца!

Фудбал 16.12.2016 | 19:00
Челси је већ шампион, само му то још нико није рекао!
Челси игра најбоље, Челси има шест бодова више од Ливерпула и Арсенала - Челси ће бити први на католички Божић. А када је први на Божић, онда је сигурно први и на крају сезоне. Тако каже традиција, тако је било приликом освајања све четири шампионске титуле у Премијер лиги.

Плавци у овом тренутку самоуверено скупљају поене у највишем рангу енглеског фудбала, побеђују чак и када не блистају потпут јучерашње утакмице са Сандерлендом, па њихови навијачи и те како имају разлога да се надају новом шампионском трофеју.

Тријумф Плаваца на Стадиону светлости био је укупно 10 узастопни за клуб са Стамфорд Бриџа у овој сезони, па би гостовање на Селхурст парку у суботу могло да буде историјско, јер би екипа Антонија Контеа изједначила свој најбољи учинак из сезона 2008/2009. и 2009/2010, када су остварили 11 победа у низу. У том случају шансу за померање историјских граница имали би против Борнмута на "Боксинг деј" 26. децембра.

"Када имате прилику да решите меч, ви морате да решите меч. Али то против Сандерленда нисмо успели, ипак, Куртоа је имао неколико одличних одбрана. Морамо те ствари да поправимо у будућности. Важно је то што ћемо бити први на Божић, али знамо колико је ова ситуација опасна, и од мојих играча ћу тражити да не гледају табелу, већ да буду фукусирани на сваку следећу утакмицу. Меч са Кристал Паласом ће бити изузетно тежак, морамо добро да се припремимо за утакмицу и подрудимо да ово буде врло добар Божић за нас", рекао јеКонте.

У сваком случају, Плавци ће то тог меча сигурно бити први на табели, баш као што је био случај 2004, 2005, 2009. и 2014. године, у сезонама када су освајали најважнији трофеј у енглеском фудбалу. Звучи невероватно, али Челси је у првих 16 кола Премијер лиге остварио 13 победа, једну више него током комплетне прошле ужасне сезоне. Челси је тада завршио на 10. месту и после много година остао без пласмана у еврокупове, али је већ сада извесно да ћемо га гледати у неком међународном такмичењу, врло вероватно Лиги шампиона.

Управо та чињеница да Контеов састав у наставку сезоне неће бити оптерећен еворпским утакмицама већ сада избацује Челси као убедљиво највећег фаворита за освајање шампионског трофеја, а та свежина би могла да буде кључна и током згустнутог распореда у току празника.

Плавци 31. децембра дочекују Стоук, а већ 4. јануара дочекују Тотенхем у лондонском дербију. Уколико серија победа буде трајала до те утакмице, Плавци ће бити на правом путу, а шампионски трофеј значајно ближи него у овим тренуцима.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар