Čelsi je već šampion, samo mu to još niko nije rekao!

Tradicija je apsolutno na strani londonskih Plavaca!

Fudbal 16.12.2016 | 19:00
Čelsi je već šampion, samo mu to još niko nije rekao!
Čelsi igra najbolje, Čelsi ima šest bodova više od Liverpula i Arsenala - Čelsi će biti prvi na katolički Božić. A kada je prvi na Božić, onda je sigurno prvi i na kraju sezone. Tako kaže tradicija, tako je bilo prilikom osvajanja sve četiri šampionske titule u Premijer ligi.

Plavci u ovom trenutku samouvereno skupljaju poene u najvišem rangu engleskog fudbala, pobeđuju čak i kada ne blistaju potput jučerašnje utakmice sa Sanderlendom, pa njihovi navijači i te kako imaju razloga da se nadaju novom šampionskom trofeju.

Trijumf Plavaca na Stadionu svetlosti bio je ukupno 10 uzastopni za klub sa Stamford Bridža u ovoj sezoni, pa bi gostovanje na Selhurst parku u subotu moglo da bude istorijsko, jer bi ekipa Antonija Kontea izjednačila svoj najbolji učinak iz sezona 2008/2009. i 2009/2010, kada su ostvarili 11 pobeda u nizu. U tom slučaju šansu za pomeranje istorijskih granica imali bi protiv Bornmuta na "Boksing dej" 26. decembra.

"Kada imate priliku da rešite meč, vi morate da rešite meč. Ali to protiv Sanderlenda nismo uspeli, ipak, Kurtoa je imao nekoliko odličnih odbrana. Moramo te stvari da popravimo u budućnosti. Važno je to što ćemo biti prvi na Božić, ali znamo koliko je ova situacija opasna, i od mojih igrača ću tražiti da ne gledaju tabelu, već da budu fukusirani na svaku sledeću utakmicu. Meč sa Kristal Palasom će biti izuzetno težak, moramo dobro da se pripremimo za utakmicu i podrudimo da ovo bude vrlo dobar Božić za nas", rekao jeKonte.

U svakom slučaju, Plavci će to tog meča sigurno biti prvi na tabeli, baš kao što je bio slučaj 2004, 2005, 2009. i 2014. godine, u sezonama kada su osvajali najvažniji trofej u engleskom fudbalu. Zvuči neverovatno, ali Čelsi je u prvih 16 kola Premijer lige ostvario 13 pobeda, jednu više nego tokom kompletne prošle užasne sezone. Čelsi je tada završio na 10. mestu i posle mnogo godina ostao bez plasmana u evrokupove, ali je već sada izvesno da ćemo ga gledati u nekom međunarodnom takmičenju, vrlo verovatno Ligi šampiona.

Upravo ta činjenica da Konteov sastav u nastavku sezone neće biti opterećen evorpskim utakmicama već sada izbacuje Čelsi kao ubedljivo najvećeg favorita za osvajanje šampionskog trofeja, a ta svežina bi mogla da bude ključna i tokom zgustnutog rasporeda u toku praznika.

Plavci 31. decembra dočekuju Stouk, a već 4. januara dočekuju Totenhem u londonskom derbiju. Ukoliko serija pobeda bude trajala do te utakmice, Plavci će biti na pravom putu, a šampionski trofej značajno bliži nego u ovim trenucima.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar