Лоренцо сумња да ГП кланови опструирају Дукати!

Укидање аеродинамичких крилаца у наредној сезони за Шпанца је јасан доказ да остали тимови здружено ломе Дукатијеву кичму.

Остали спортови 17.12.2016 | 09:45
Лоренцо сумња да ГП кланови опструирају Дукати!
Шпански мотоциклиста Хорхе Лоренцо сматра да Дорна забраном аеродинамичких крилаца у наредној сезони директно опструира екипу Дукатија. Наиме, италијанска екипа је у првој половини претходне сезоне успешно успела да заустави елиминацију овог дела оплате мотоцикла, али је сада све у вези с тим окончано. У 2017. Дукати неће моћи да рачуна на свој како се показало успешан додатак.

“Ако су крилца заиста брига за организаторе у смислу безбедности, њих је требало забранити у другој половини године. У Барселони је промењена спорна кривина 10 минута након што је Луис Салом изгубио живот. Како су онда смели да нам дозволе да возимо са крилцима уколико су знали да су опасна? По мом мишљењу реч је о утицају произвођача коју су играли главну улогу на састанцима” рекао је Хорхе Лоренцо, а Мото ГП аналитичари у коментару става мотоциклисте наводе како би Лоренцо требало гласно и јасно да именује произвођача, али и екипу на коју упире прст.

“Када је реч о крилцима, радили смо напорно на уравнотежењу аеродинамике за разлику од осталих. Другима су те ствари касније дошле на ред. Ето, сада је дошло до забране због непостојећих безбедносних разлога. Било је пуно незгода ове године а ни у једној од њих возач није претрпео повреде због њиховог коришћења”, рекао је Паоло Чабати, директор Дукатија и додао да је његова екипа с тим у вези постигла конкретну предност која је била довољна да се остали тимови здружено окоме баш на најјачу страну италијанског развојног програма.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар