Lorenco sumnja da GP klanovi opstruiraju Dukati!

Ukidanje aerodinamičkih krilaca u narednoj sezoni za Španca je jasan dokaz da ostali timovi združeno lome Dukatijevu kičmu.

Ostali sportovi 17.12.2016 | 09:45
Lorenco sumnja da GP klanovi opstruiraju Dukati!
Španski motociklista Horhe Lorenco smatra da Dorna zabranom aerodinamičkih krilaca u narednoj sezoni direktno opstruira ekipu Dukatija. Naime, italijanska ekipa je u prvoj polovini prethodne sezone uspešno uspela da zaustavi eliminaciju ovog dela oplate motocikla, ali je sada sve u vezi s tim okončano. U 2017. Dukati neće moći da računa na svoj kako se pokazalo uspešan dodatak.

“Ako su krilca zaista briga za organizatore u smislu bezbednosti, njih je trebalo zabraniti u drugoj polovini godine. U Barseloni je promenjena sporna krivina 10 minuta nakon što je Luis Salom izgubio život. Kako su onda smeli da nam dozvole da vozimo sa krilcima ukoliko su znali da su opasna? Po mom mišljenju reč je o uticaju proizvođača koju su igrali glavnu ulogu na sastancima” rekao je Horhe Lorenco, a Moto GP analitičari u komentaru stava motocikliste navode kako bi Lorenco trebalo glasno i jasno da imenuje proizvođača, ali i ekipu na koju upire prst.

“Kada je reč o krilcima, radili smo naporno na uravnoteženju aerodinamike za razliku od ostalih. Drugima su te stvari kasnije došle na red. Eto, sada je došlo do zabrane zbog nepostojećih bezbednosnih razloga. Bilo je puno nezgoda ove godine a ni u jednoj od njih vozač nije pretrpeo povrede zbog njihovog korišćenja”, rekao je Paolo Čabati, direktor Dukatija i dodao da je njegova ekipa s tim u vezi postigla konkretnu prednost koja je bila dovoljna da se ostali timovi združeno okome baš na najjaču stranu italijanskog razvojnog programa.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar