Тема дана на Острву: Мурињо, Овен и Златан!

Не волиш Златана, а он је дао више голова за шест месеци него ти за три године! Манчестер јунајтед као вечита инспирација...

Фудбал 16.12.2016 | 14:30
Тема дана на Острву: Мурињо, Овен и Златан!
Један, можда неспретан, свакако искрен и директан коментар легендарног Мајкла Овенапостао је тема дана у Енглеској, пошто је тренер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињонашао за сходно да узврати некадашњем репрезенативцу Горди албиона поводом његових коментара на форму, учинак и(ли) плату актуелног шпица Црвених ђавола, Златана Ибрахимовића.

Пошто ради као стручни консултант за једну ТВ станицу, Овен је у последња два дана у коментарима оценио да Швеђанин није добро дугорочно решење за тим са Олд Трафорда, али му Португалац није остао дужан.

„Реалност је таква да ће, за разлику од вашег колеге Мајка Овена, који га не воли, Златан Ибрахимовић ове сезоне постићи више голова него што је Овен дао за три сезоне у Манчестер јунајтеду“, било је прво што је рекао Мурињо у изјави новинарима.

Затим је став поткрепио чињеницама.

„Мајкл је дао 17 у свим такмичењима за три године у Манчестеру, а Златан је ту, одмах иза њега, после само шест месеци. Ибра уопште није тако лош избор за нас“, додао је Мурињо, апострофирајући учинак новајлије из Пари Сен Жермена од 13 погодака.

Харизматични тренер, пак, није поменуо да је са Овеном у екипи Јунајзед освојио Премијер лигу, Лига куп и Комјунити шилд, док под његовим вођством, осим овог последњег трофеја зграбљеног тријумфом над Лестером пред почетак сезоне, не изгледа као клуб који ће се борити за пехаре.

“Тренери се понашају као да су увређене младе. Мислим да сам рекао како Златан није тип играча на дуге стазе, као што је био Робин ван Перси. Доведен је с намером, да буде овде сезону или две, али у неком тренутку Манчестер ће морати да нађе новог Вејна Рунија. Да купи шпица који има 18, 19 година или да га створи из академије. С друге стране, сматрам да су моји голови били од веће важности за Манчестер, ако се има у виду да сам коштао клуб десет процената онога што је Јунајтед уложио летос у Златана“, појаснио је послеМурињовог излагања Мајкла Овен.

На крају су медији на Острву подсетили и на речи Златана Ибрахимовића изговорене после тријумфа над Тотенхемом, у светлу чињенице да сад има 35 година.

„Сад играм далеко интелигентније, наравно, јер се током година доста мењате. Сад су другачије физичке способности, кондиција, снага и искуство. Само желим да ми сам пре десет година имао мозак какав ми је данас, јер бих тад био још феноменалнији него што сам се показао“, рекао је Ибрахимовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар