Tema dana na Ostrvu: Murinjo, Oven i Zlatan!

Ne voliš Zlatana, a on je dao više golova za šest meseci nego ti za tri godine! Mančester junajted kao večita inspiracija...

Fudbal 16.12.2016 | 14:30
Tema dana na Ostrvu: Murinjo, Oven i Zlatan!
Jedan, možda nespretan, svakako iskren i direktan komentar legendarnog Majkla Ovenapostao je tema dana u Engleskoj, pošto je trener Mančester junajteda Žoze Murinjonašao za shodno da uzvrati nekadašnjem reprezenativcu Gordi albiona povodom njegovih komentara na formu, učinak i(li) platu aktuelnog špica Crvenih đavola, Zlatana Ibrahimovića.

Pošto radi kao stručni konsultant za jednu TV stanicu, Oven je u poslednja dva dana u komentarima ocenio da Šveđanin nije dobro dugoročno rešenje za tim sa Old Traforda, ali mu Portugalac nije ostao dužan.

„Realnost je takva da će, za razliku od vašeg kolege Majka Ovena, koji ga ne voli, Zlatan Ibrahimović ove sezone postići više golova nego što je Oven dao za tri sezone u Mančester junajtedu“, bilo je prvo što je rekao Murinjo u izjavi novinarima.

Zatim je stav potkrepio činjenicama.

„Majkl je dao 17 u svim takmičenjima za tri godine u Mančesteru, a Zlatan je tu, odmah iza njega, posle samo šest meseci. Ibra uopšte nije tako loš izbor za nas“, dodao je Murinjo, apostrofirajući učinak novajlije iz Pari Sen Žermena od 13 pogodaka.

Harizmatični trener, pak, nije pomenuo da je sa Ovenom u ekipi Junajzed osvojio Premijer ligu, Liga kup i Komjuniti šild, dok pod njegovim vođstvom, osim ovog poslednjeg trofeja zgrabljenog trijumfom nad Lesterom pred početak sezone, ne izgleda kao klub koji će se boriti za pehare.

“Treneri se ponašaju kao da su uvređene mlade. Mislim da sam rekao kako Zlatan nije tip igrača na duge staze, kao što je bio Robin van Persi. Doveden je s namerom, da bude ovde sezonu ili dve, ali u nekom trenutku Mančester će morati da nađe novog Vejna Runija. Da kupi špica koji ima 18, 19 godina ili da ga stvori iz akademije. S druge strane, smatram da su moji golovi bili od veće važnosti za Mančester, ako se ima u vidu da sam koštao klub deset procenata onoga što je Junajted uložio letos u Zlatana“, pojasnio je posleMurinjovog izlaganja Majkla Oven.

Na kraju su mediji na Ostrvu podsetili i na reči Zlatana Ibrahimovića izgovorene posle trijumfa nad Totenhemom, u svetlu činjenice da sad ima 35 godina.

„Sad igram daleko inteligentnije, naravno, jer se tokom godina dosta menjate. Sad su drugačije fizičke sposobnosti, kondicija, snaga i iskustvo. Samo želim da mi sam pre deset godina imao mozak kakav mi je danas, jer bih tad bio još fenomenalniji nego što sam se pokazao“, rekao je Ibrahimović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar