Од "како су га довели", до раскида позајмице...

Пабло Моуче остаће упамћен као један од највећих промашаја Црвене звезде у новијој историји, а са собом ће у Јужну Америку понети и око 250.000 евра.

Фудбал 16.12.2016 | 10:30
Од "како су га довели", до раскида позајмице...
"Како га је Звезда уопште довела?", узвратио је питањем легендарни Роберт Просинечки на питање о Паблу Моучеу, којег је тренирао у турском Кајсерију.

Желео је Роби, бивши играч и тренер црвено-белих, да укаже на то да је у Љутице Богдана стигао паклен играч који ће променити сезону.

Али, ништа од тога није се догодило.

Црвена звезда растала се са 29-годишњим аргентинским фудбалером на пола пута. Летос је са бразилским Палмеирасом била договорена позајмица до краја сезоне 2016/17, према којој би Моучеу припало (незванично) пола милиона евра, међутим након што је одиграо неубедљиво 14 мечева (и забележио две асистенција) одлучено је да договор буде раскинут и играч враћен у Бразил или Аргентину.

Моучеу је после 909 минута у црвено-белом дресу припало око 250.000 евра, на име загарантованих зарада.

Рачунајући и прву половину календарске 2016. године, Моуче је други "латинос" с којим се Црвена звезда није усрећила, након што је пре времена раскинута сарадња и са бразилским штопером Едсоном. И он је коштао црвено-беле отприлике колико и Моуче, а приказали су једнако мало.

Моуче није одиграо ни минут од 16. октобра када је замењен у победи над Чукаричким 3:1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар