Od "kako su ga doveli", do raskida pozajmice...

Pablo Mouče ostaće upamćen kao jedan od najvećih promašaja Crvene zvezde u novijoj istoriji, a sa sobom će u Južnu Ameriku poneti i oko 250.000 evra.

Fudbal 16.12.2016 | 10:30
Od "kako su ga doveli", do raskida pozajmice...
"Kako ga je Zvezda uopšte dovela?", uzvratio je pitanjem legendarni Robert Prosinečki na pitanje o Pablu Moučeu, kojeg je trenirao u turskom Kajseriju.

Želeo je Robi, bivši igrač i trener crveno-belih, da ukaže na to da je u Ljutice Bogdana stigao paklen igrač koji će promeniti sezonu.

Ali, ništa od toga nije se dogodilo.

Crvena zvezda rastala se sa 29-godišnjim argentinskim fudbalerom na pola puta. Letos je sa brazilskim Palmeirasom bila dogovorena pozajmica do kraja sezone 2016/17, prema kojoj bi Moučeu pripalo (nezvanično) pola miliona evra, međutim nakon što je odigrao neubedljivo 14 mečeva (i zabeležio dve asistencija) odlučeno je da dogovor bude raskinut i igrač vraćen u Brazil ili Argentinu.

Moučeu je posle 909 minuta u crveno-belom dresu pripalo oko 250.000 evra, na ime zagarantovanih zarada.

Računajući i prvu polovinu kalendarske 2016. godine, Mouče je drugi "latinos" s kojim se Crvena zvezda nije usrećila, nakon što je pre vremena raskinuta saradnja i sa brazilskim štoperom Edsonom. I on je koštao crveno-bele otprilike koliko i Mouče, a prikazali su jednako malo.

Mouče nije odigrao ni minut od 16. oktobra kada je zamenjen u pobedi nad Čukaričkim 3:1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar