ЕП - рукомет (Ж)... Ђурићева: Девето мјесто је реалност!

Селектор српских рукометашица Драгица Ђурић рекла је да је девето место у Европи реалан резултат за њен тим, али да је могло боље.Почеле су фуриозно, завршиле споро. Кажу да је могло и боље (и биће, вероватно), али девето место је тренутно реалност женског српског рукомета.

Остали спортови 15.12.2016 | 14:15
ЕП - рукомет (Ж)... Ђурићева: Девето мјесто је реалност!
Почеле су фуриозно, завршиле споро. Кажу да је могло и боље (и биће, вероватно), али девето место је тренутно реалност женског српског рукомета.

Али, научиле и драгоцену лекцију.

Драстично подмлађена, успут исповређивана, али сложна женска рукометна репрезентација Србије, предвођена новим селектором – некада најбољим голманом света, Драгицом Ђурић – завршила је синоћ надметање на Европском првенств у Шведској.

Као девета екипа на континенту, у другој фази такмичења, које је од старта и било циљ.

После свега, Ђурић је рекла да је девето место у Европи реалан резултат за њен тим, али да је могло боље.

"Резултатски може да буде и добро и лоше, али то је у овом тренутку реалност", рекла је Драгица Ђурић по завршетку последње утакмице за Србију у Шведској, у којој су наше девојке поражене од Француске резултатом 21:28.

"Битно је да смо пружили добар отпор. Нисам ни очекивала да можемо да победимо, поготово што је њима ова утакмица значила улазак у полуфинале. Драго ми је што смо се приближили и што можемо да парирамо игром и тако јакој репрезентацији", казала је Ђурић.

Репрезентативке Србије у рукомету рекле су да је девето место на Европском првенству успех и да је њихова екипа показала да вреди и да је пред њом будућност.

"Имали смо пехове са повређеним играчима, али се нисмо обрукале. Показале смо да можемо. Само да будемо здраве и напредак у будућности је загарантован", рекла је репрезентативка Марија Петровић у Гетеборгу.

Нина Колунџић, која је добила прилику да брани и искористила шансу, казала је да је девето место успех.

"Браво за све девојке како су се бориле, иако је меч имао много већу важност за Францускиње. Показале смо карактер, дале све од себе и на крају можемо бити задовољне. Девето место је успех", казала је Нина.

Десно крило репрезентације Србије Жељка Николић рекла је да је њена екипа против Француске "одиграла за себе".

"Одиграле смо за себе, док су Францускиње морале да победе како би се пласирале у полуфинале. Пружиле смо им квалитетан отпор. Утакмица је показала да овај тим може да игра на високом нивоу. Треба веровати у нас. Са сваком наредном утакмицом само може бити боље и боље", рекла је Жељка Николић.

До следећег окупљања...

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар