EP - rukomet (Ž)... Đurićeva: Deveto mjesto je realnost!

Selektor srpskih rukometašica Dragica Đurić rekla je da je deveto mesto u Evropi realan rezultat za njen tim, ali da je moglo bolje.Počele su furiozno, završile sporo. Kažu da je moglo i bolje (i biće, verovatno), ali deveto mesto je trenutno realnost ženskog srpskog rukometa.

Ostali sportovi 15.12.2016 | 14:15
EP - rukomet (Ž)... Đurićeva: Deveto mjesto je realnost!
Počele su furiozno, završile sporo. Kažu da je moglo i bolje (i biće, verovatno), ali deveto mesto je trenutno realnost ženskog srpskog rukometa.

Ali, naučile i dragocenu lekciju.

Drastično podmlađena, usput ispovređivana, ali složna ženska rukometna reprezentacija Srbije, predvođena novim selektorom – nekada najboljim golmanom sveta, Dragicom Đurić – završila je sinoć nadmetanje na Evropskom prvenstv u Švedskoj.

Kao deveta ekipa na kontinentu, u drugoj fazi takmičenja, koje je od starta i bilo cilj.

Posle svega, Đurić je rekla da je deveto mesto u Evropi realan rezultat za njen tim, ali da je moglo bolje.

"Rezultatski može da bude i dobro i loše, ali to je u ovom trenutku realnost", rekla je Dragica Đurić po završetku poslednje utakmice za Srbiju u Švedskoj, u kojoj su naše devojke poražene od Francuske rezultatom 21:28.

"Bitno je da smo pružili dobar otpor. Nisam ni očekivala da možemo da pobedimo, pogotovo što je njima ova utakmica značila ulazak u polufinale. Drago mi je što smo se približili i što možemo da pariramo igrom i tako jakoj reprezentaciji", kazala je Đurić.

Reprezentativke Srbije u rukometu rekle su da je deveto mesto na Evropskom prvenstvu uspeh i da je njihova ekipa pokazala da vredi i da je pred njom budućnost.

"Imali smo pehove sa povređenim igračima, ali se nismo obrukale. Pokazale smo da možemo. Samo da budemo zdrave i napredak u budućnosti je zagarantovan", rekla je reprezentativka Marija Petrović u Geteborgu.

Nina Kolundžić, koja je dobila priliku da brani i iskoristila šansu, kazala je da je deveto mesto uspeh.

"Bravo za sve devojke kako su se borile, iako je meč imao mnogo veću važnost za Francuskinje. Pokazale smo karakter, dale sve od sebe i na kraju možemo biti zadovoljne. Deveto mesto je uspeh", kazala je Nina.

Desno krilo reprezentacije Srbije Željka Nikolić rekla je da je njena ekipa protiv Francuske "odigrala za sebe".

"Odigrale smo za sebe, dok su Francuskinje morale da pobede kako bi se plasirale u polufinale. Pružile smo im kvalitetan otpor. Utakmica je pokazala da ovaj tim može da igra na visokom nivou. Treba verovati u nas. Sa svakom narednom utakmicom samo može biti bolje i bolje", rekla je Željka Nikolić.

Do sledećeg okupljanja...

Izvor: mondo.rs/Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar