Џикић: Једино да вежем Новицу...!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је задовољан игром у победи над Бешикташом, али је казао да екипа сада треба да се надогради.

Кошарка 15.12.2016 | 12:15
Џикић: Једино да вежем Новицу...!
Партизан је у Београду савладао Бешикташ са 86:71 у деветом колу Групе Е Лиге шампиона и тако дошао до пете победе.

"Мислим да смо победили један добар тим. Баш добар тим. Баш, баш добар тим. Волим како су формацијски сложени, волим начин на који играју, имају одличног тренера и нису без разлога први у групи, која је најјача у овом такмичењу. Нама је ова победа важна, зато што су неки момци одлучили да играју уз повреде и то је била њихова одлука. Занимљиво је та двојица су медју старијима, па да видим да ли ће ови младји да науче нешто из тога, надам се да хоће", рекао је Џикић новинарима после меча.

"Генерално, покушаћемо да радимо исто и кад изгубимо, да оставимо утакмицу иза себе. Играчи нека се опусте како се опуштају, не знам како и не занима ме, али сам им рекао да се од сутра спремамо за Морнар из Бара, који је концепцијски врло захтевна за нас",рекао је Џикић.

"Они јесу били фаворити, то без даљњег. Колико сам задовољан, задовољан сам. Врло је битно да ово искористиш за нешто добро, а не да за месец дана причамо како смо победили Бешикташ. Узми па искористи, па настави низ. Капирам да је то најнормалнија ствар. Ако ће да седну да од овога направе славу...мислим да би то била грешка", рекао је Џикић.

Новинари су питали и тренера о већој минутажи Новице Величковића у Лиги шампиона него обично, а он је обаснио да је капитен играо повредјен.

"Проблем са његовом минутажом су повреде. Не знам да ли сте видели, он је вечерас скроз уврнуо ногу и играо је у континуитету да му се нога не би охладила. То говори колико је он важан, не само на утакмицама, него и на тренинзима. Једино да га вежем и извучем са терена", рекао је Џикић

Плејмејкер Вилијам Хечер оценио је да је ова победа била важна и потребна његовом тиму.

"Ово је била велика победа за нас, нешто што нам је требало и што смо желели. Хоћемо да победјујемо утакмице код куће и да се боримо. Мислим да смо то вечерас радили. Наша одбрана је била јако добра, задржали смо их на седам поена у четвртој четвртини и то је био кључ. Оба тима су играла прилично добро у прве три четвртине, али смо успели да их сломимо", рекао је Хечер.

"Сви су допринели, од првог до последњег. Имали смо проблема са повредама и то показује какав смо тим. Поносан сам на екипу, идемо даље са победама и настављамо са борбом", додао је он.

Он је на новинарско питање одговорио да је неким играчима важно што је тим добио убедљивом разликом и уз добар шут.

"За неке момке је важно, за неке искусније није. Мислим да смо били смо у неким блиским утакмицама и победјивали смо у њима. Када добро шутирамо и 'кликнемо' у нападу и погадјамо, то 'запали' цео тим и даје нам енергију. Увек је добро за нас. Имамо јако добре шутере, само им треба самопоуздања", рекао је Хечер.

Први тренер Бешикташа Уфук Сариџа није дошао на конференцију за новинаре, а уместо њега се појавио помоћник Сервет Осунер, који је честитао Партизану на победи.

"Поштујемо овај клуб већ много година. Стара култура у Европи, играју са много младих играча, имају сјајног тренера, сјајно се боре. Борили смо се до краја и победили смо код куће, али данас нисмо то успели у последњих пет минута. Имали смо проблеме са пеналима и мислим да нам је то пореметило борбу. Не умањујемо победу противника, честитамо им на томе", рекао је помоћни тренер Бешикташа.

Он је на питање зашто је дошао он, а не главни тренер кратко одговорио: "Он је шеф и он је рекао да ја додјем и представљам клуб".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар