Džikić: Jedino da vežem Novicu...!

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan igrom u pobedi nad Bešiktašom, ali je kazao da ekipa sada treba da se nadogradi.

Košarka 15.12.2016 | 12:15
Džikić: Jedino da vežem Novicu...!
Partizan je u Beogradu savladao Bešiktaš sa 86:71 u devetom kolu Grupe E Lige šampiona i tako došao do pete pobede.

"Mislim da smo pobedili jedan dobar tim. Baš dobar tim. Baš, baš dobar tim. Volim kako su formacijski složeni, volim način na koji igraju, imaju odličnog trenera i nisu bez razloga prvi u grupi, koja je najjača u ovom takmičenju. Nama je ova pobeda važna, zato što su neki momci odlučili da igraju uz povrede i to je bila njihova odluka. Zanimljivo je ta dvojica su medju starijima, pa da vidim da li će ovi mladji da nauče nešto iz toga, nadam se da hoće", rekao je Džikić novinarima posle meča.

"Generalno, pokušaćemo da radimo isto i kad izgubimo, da ostavimo utakmicu iza sebe. Igrači neka se opuste kako se opuštaju, ne znam kako i ne zanima me, ali sam im rekao da se od sutra spremamo za Mornar iz Bara, koji je koncepcijski vrlo zahtevna za nas",rekao je Džikić.

"Oni jesu bili favoriti, to bez daljnjeg. Koliko sam zadovoljan, zadovoljan sam. Vrlo je bitno da ovo iskoristiš za nešto dobro, a ne da za mesec dana pričamo kako smo pobedili Bešiktaš. Uzmi pa iskoristi, pa nastavi niz. Kapiram da je to najnormalnija stvar. Ako će da sednu da od ovoga naprave slavu...mislim da bi to bila greška", rekao je Džikić.

Novinari su pitali i trenera o većoj minutaži Novice Veličkovića u Ligi šampiona nego obično, a on je obasnio da je kapiten igrao povredjen.

"Problem sa njegovom minutažom su povrede. Ne znam da li ste videli, on je večeras skroz uvrnuo nogu i igrao je u kontinuitetu da mu se noga ne bi ohladila. To govori koliko je on važan, ne samo na utakmicama, nego i na treninzima. Jedino da ga vežem i izvučem sa terena", rekao je Džikić

Plejmejker Vilijam Hečer ocenio je da je ova pobeda bila važna i potrebna njegovom timu.

"Ovo je bila velika pobeda za nas, nešto što nam je trebalo i što smo želeli. Hoćemo da pobedjujemo utakmice kod kuće i da se borimo. Mislim da smo to večeras radili. Naša odbrana je bila jako dobra, zadržali smo ih na sedam poena u četvrtoj četvrtini i to je bio ključ. Oba tima su igrala prilično dobro u prve tri četvrtine, ali smo uspeli da ih slomimo", rekao je Hečer.

"Svi su doprineli, od prvog do poslednjeg. Imali smo problema sa povredama i to pokazuje kakav smo tim. Ponosan sam na ekipu, idemo dalje sa pobedama i nastavljamo sa borbom", dodao je on.

On je na novinarsko pitanje odgovorio da je nekim igračima važno što je tim dobio ubedljivom razlikom i uz dobar šut.

"Za neke momke je važno, za neke iskusnije nije. Mislim da smo bili smo u nekim bliskim utakmicama i pobedjivali smo u njima. Kada dobro šutiramo i 'kliknemo' u napadu i pogadjamo, to 'zapali' ceo tim i daje nam energiju. Uvek je dobro za nas. Imamo jako dobre šutere, samo im treba samopouzdanja", rekao je Hečer.

Prvi trener Bešiktaša Ufuk Saridža nije došao na konferenciju za novinare, a umesto njega se pojavio pomoćnik Servet Osuner, koji je čestitao Partizanu na pobedi.

"Poštujemo ovaj klub već mnogo godina. Stara kultura u Evropi, igraju sa mnogo mladih igrača, imaju sjajnog trenera, sjajno se bore. Borili smo se do kraja i pobedili smo kod kuće, ali danas nismo to uspeli u poslednjih pet minuta. Imali smo probleme sa penalima i mislim da nam je to poremetilo borbu. Ne umanjujemo pobedu protivnika, čestitamo im na tome", rekao je pomoćni trener Bešiktaša.

On je na pitanje zašto je došao on, a ne glavni trener kratko odgovorio: "On je šef i on je rekao da ja dodjem i predstavljam klub".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar