Навијачи Партизана не заборављају Хариса Бркића...

Навијачи Партизана одали су почаст некадашњем кошаркашу и капитену клуба Харису Бркићу, који је убијен пре 16 година.

Кошарка 15.12.2016 | 11:45
Навијачи Партизана не заборављају Хариса Бркића...
Навијачи су почетком другог полувремена развили транспарент на коме је писало "Харис Бркић - никада заборављен", после чега је цела хала неколико минута певала и скандирала Бркићу.

Харис Бркић је играо шест година у Партизану, после чега је провео сезону у Будућности, одакле се вратио у Партизан 2000. године. Њему је 12. децембра неко пуцао у главу, а преминуо је три дана касније.

Некадашњи ас црно-белих преминуо је пре 16 година, од последица рањавања из ватреног оружја испред хале "Пионир", након вечерњег тренинга.

Навијачи Партизана одали су почаст трагично настрадалом кошаркашу, тако што су почетком другог полувремена утакмице ФИБА Лиге шампиона против Бешикташа развили транспарент на коме је писало "Харис Бркић - никада заборављен".

Након тога је цела хала неколико минута певала и скандирала Бркићу.

Харис Бркић је у Партизану играо шест година. После тога је провео једну сезону у подгоричкој Будућности, па се јесени 2000. вратио међу црно-беле.

Њему је 12. децембра увече, након последњег тренинга пред пут у Истанбул, на меч против Ефеса, пуцано у главу на паркингу "Пионира".

Преминуо је три дана касније.

Нападач никада није идентификован, а убиство и мотив никада нису разјашњени.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар