Navijači Partizana ne zaboravljaju Harisa Brkića...

Navijači Partizana odali su počast nekadašnjem košarkašu i kapitenu kluba Harisu Brkiću, koji je ubijen pre 16 godina.

Košarka 15.12.2016 | 11:45
Navijači Partizana ne zaboravljaju Harisa Brkića...
Navijači su početkom drugog poluvremena razvili transparent na kome je pisalo "Haris Brkić - nikada zaboravljen", posle čega je cela hala nekoliko minuta pevala i skandirala Brkiću.

Haris Brkić je igrao šest godina u Partizanu, posle čega je proveo sezonu u Budućnosti, odakle se vratio u Partizan 2000. godine. Njemu je 12. decembra neko pucao u glavu, a preminuo je tri dana kasnije.

Nekadašnji as crno-belih preminuo je pre 16 godina, od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja ispred hale "Pionir", nakon večernjeg treninga.

Navijači Partizana odali su počast tragično nastradalom košarkašu, tako što su početkom drugog poluvremena utakmice FIBA Lige šampiona protiv Bešiktaša razvili transparent na kome je pisalo "Haris Brkić - nikada zaboravljen".

Nakon toga je cela hala nekoliko minuta pevala i skandirala Brkiću.

Haris Brkić je u Partizanu igrao šest godina. Posle toga je proveo jednu sezonu u podgoričkoj Budućnosti, pa se jeseni 2000. vratio među crno-bele.

Njemu je 12. decembra uveče, nakon poslednjeg treninga pred put u Istanbul, na meč protiv Efesa, pucano u glavu na parkingu "Pionira".

Preminuo je tri dana kasnije.

Napadač nikada nije identifikovan, a ubistvo i motiv nikada nisu razjašnjeni.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar