Пријетње из БиХ као и у осталим земљама

Ларс-Гунар Вигемарк, специјални представник ЕУ у БиХ, изјавио је да је радикализација прилика везана за цијели европски континет и нема посебног разлога сматрати да је пријетња која долази из БиХ по било чему већа од пријетње која долази из неке друге земље.

Босна и Херцеговина 14.12.2016 | 21:22
Пријетње из БиХ као и у осталим земљама
И министар спољних послова БиХ Игор Црнадак је рекао да су у БиХ свјесни да постоји опасност, али БиХ није никаква база за терористе, нити црна тачка Европе.

"Драго ми је да је то рекао и Вигемарк, јер је његова позиција непристрасна. Ми те чињенице покушавамо да преставимо свијету", рекао је Црнадак одговарајући на питања новинара у Бањалуци.

"С друге стране, могу разумијети одређену хистерију која је свакако присутна због свих оних дешавања у БиХ, напада од 'усамљених стријелаца'. Али иако нису били дио неких организираних структура, проузроковали су жртве и смртне исходе. Треба имати на уму ширу перспективу, која подразумијева унапријеђене регионалне сарадње. Ми смо ту да пружимо подршку по свим безбједносним питањима у овој области", рекао је Вигемарк.

Навео је да та сарадња треба да укључује и земље у сусједству БиХ.

(Фактор.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ккк

15.12.2016 05:36

А Галијасевиц,Лукац,људи примају гомиле пара да сире лазне информације,сада це остати без пара и плате због Вас господине Вингмарк

ОДГОВОРИТЕ