Prijetnje iz BiH kao i u ostalim zemljama

Lars-Gunar Vigemark, specijalni predstavnik EU u BiH, izjavio je da je radikalizacija prilika vezana za cijeli evropski kontinet i nema posebnog razloga smatrati da je prijetnja koja dolazi iz BiH po bilo čemu veća od prijetnje koja dolazi iz neke druge zemlje.

Bosna i Hercegovina 14.12.2016 | 21:22
Prijetnje iz BiH kao i u ostalim zemljama
I ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je rekao da su u BiH svjesni da postoji opasnost, ali BiH nije nikakva baza za teroriste, niti crna tačka Evrope.

"Drago mi je da je to rekao i Vigemark, jer je njegova pozicija nepristrasna. Mi te činjenice pokušavamo da prestavimo svijetu", rekao je Crnadak odgovarajući na pitanja novinara u Banjaluci.

"S druge strane, mogu razumijeti određenu histeriju koja je svakako prisutna zbog svih onih dešavanja u BiH, napada od 'usamljenih strijelaca'. Ali iako nisu bili dio nekih organiziranih struktura, prouzrokovali su žrtve i smrtne ishode. Treba imati na umu širu perspektivu, koja podrazumijeva unaprijeđene regionalne saradnje. Mi smo tu da pružimo podršku po svim bezbjednosnim pitanjima u ovoj oblasti", rekao je Vigemark.

Naveo je da ta saradnja treba da uključuje i zemlje u susjedstvu BiH.

(Faktor.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kkk

15.12.2016 05:36

A Galijasevic,Lukac,ljudi primaju gomile para da sire lazne informacije,sada ce ostati bez para i plate zbog Vas gospodine Vingmark

ODGOVORITE