Пропала лицитација за продају "Шећеране"

На првој јавној лицитацији за продају бијељинске „Шећеране“ у стечају, која је данас одржана у кругу фабрике, није се појавио нико од потенцијалних купаца.

Република Српска 14.12.2016 | 22:55
Пропала лицитација за продају "Шећеране"
Комплетна имовина Фабрике шећера понуђена је по цијени од 23,7 милиона КМ, док ће на другој, која ће највероватније бити заказана за 18. јануар наредне године, имовина бити понуђена по 30 одсто нижој цени, преноси Цапитал.ба.
 
Стечајни управник Фабрике шећера Лазо Ђурђевић каже да није изненађен због тога што се нико није појавио на првој лицитацији, јер је таква пракса већ устаљена.

"Нико није уплатио кауцију за учешће на овој првој лицитацији, тако да ћемо у року од два дана објавити другу лицитацију у складу са одлуком Скупштине поверилаца. На другој лицитацији фабрика ће бити понуђена по цијени од 70 одсто од процењене вриједности имовине, дакле, око 16 милиона КМ", изјавио је Ђурђевић, напомињући да би у случају да и друга лицитација не успије, на трећој лицитацији имовина Фабрике шећера била понуђена за 50 одсто процјењене вриједности, односно за око 12 милиона КМ.

Ђурђевић је подсјетио да призната потраживања према повјериоцима „Шећеране“ износе нешто више од 15 милиона марака, док обавезе према радницима износе око седам милиона марака.

Контаката са потенцијалним купцима је било, истакао је Ђурђевић, али, све док неко не уплати кауцију за учешће на некој од лицитација, не може се говорити о озбиљним купцима.

"Јуче смо имали разговоре са једном привредном делегацијом, али ништа конкретно није договорено. Уколико неко пошаље писмо намјере и појави се као стратешки партнер, ми ћемо Скупштину повјерилаца о томе обавестити", каже Ђурђевић.



(БН телевизија/Цапитал.ба)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мико

14.12.2016 22:45

Па која це будала платит пуну цијену на првој лицитацији кад и сами објављујете да је на другој 70% а на трецој 50% од вриједности за уплату. Које сте ви будале, дијаболе и то све тако јавно, па то само код нас има, застрасујуце

ОДГОВОРИТЕ