Propala licitacija za prodaju "Šećerane"

Na prvoj javnoj licitaciji za prodaju bijeljinske „Šećerane“ u stečaju, koja je danas održana u krugu fabrike, nije se pojavio niko od potencijalnih kupaca.

Republika Srpska 14.12.2016 | 22:55
Propala licitacija za prodaju "Šećerane"
Kompletna imovina Fabrike šećera ponuđena je po cijeni od 23,7 miliona KM, dok će na drugoj, koja će najverovatnije biti zakazana za 18. januar naredne godine, imovina biti ponuđena po 30 odsto nižoj ceni, prenosi Capital.ba.
 
Stečajni upravnik Fabrike šećera Lazo Đurđević kaže da nije iznenađen zbog toga što se niko nije pojavio na prvoj licitaciji, jer je takva praksa već ustaljena.

"Niko nije uplatio kauciju za učešće na ovoj prvoj licitaciji, tako da ćemo u roku od dva dana objaviti drugu licitaciju u skladu sa odlukom Skupštine poverilaca. Na drugoj licitaciji fabrika će biti ponuđena po cijeni od 70 odsto od procenjene vrijednosti imovine, dakle, oko 16 miliona KM", izjavio je Đurđević, napominjući da bi u slučaju da i druga licitacija ne uspije, na trećoj licitaciji imovina Fabrike šećera bila ponuđena za 50 odsto procjenjene vrijednosti, odnosno za oko 12 miliona KM.

Đurđević je podsjetio da priznata potraživanja prema povjeriocima „Šećerane“ iznose nešto više od 15 miliona maraka, dok obaveze prema radnicima iznose oko sedam miliona maraka.

Kontakata sa potencijalnim kupcima je bilo, istakao je Đurđević, ali, sve dok neko ne uplati kauciju za učešće na nekoj od licitacija, ne može se govoriti o ozbiljnim kupcima.

"Juče smo imali razgovore sa jednom privrednom delegacijom, ali ništa konkretno nije dogovoreno. Ukoliko neko pošalje pismo namjere i pojavi se kao strateški partner, mi ćemo Skupštinu povjerilaca o tome obavestiti", kaže Đurđević.



(BN televizija/Capital.ba)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miko

14.12.2016 22:45

Pa koja ce budala platit punu cijenu na prvoj licitaciji kad i sami objavljujete da je na drugoj 70% a na trecoj 50% od vrijednosti za uplatu. Koje ste vi budale, dijabole i to sve tako javno, pa to samo kod nas ima, zastrasujuce

ODGOVORITE