СЛС: Пенал и аутогол - Звездина побједа! Бачка и Борац бјеже с дна!

Омладинац Партизана донео Звезди три бода! Фудбалери Црвене звезде победили су екипу Радника у Сурдулици у последњем мечу јесењег дела шампионата – 2:1 (1:1). Фудбалери Радничког и Металца играли су 1:1, док је Борац на гостовању тријумфовао против Новог Пазара са 2:0 у утакмицама 21. кола Суперлиге.

Фудбал 14.12.2016 | 18:30
СЛС: Пенал и аутогол - Звездина побједа! Бачка и Борац бјеже с дна!
Звезда је поново профитирала под скутима среће. Као у Горњем Милановцу. Тада је јунак био млади Лука Аџић, а сада играчи српског шампиона могу да захвале резервисти домаћинаЗлатановићу, који је у 86. минуту закуцао лопту у сопствену мрежу и режирао исход меча!

Сиже стаје у неколико речи: пенал, аутогол – Звездина победа. Остало скоро да није важно, иако ће тријумф на југу Србије (2:1) имати лековито дејство за фудбалере и управу Црвене звезде. Да је дошао виђен реми, врела зима у Љутице Богдана би била још врелија. Српски шампион је био израњаван кадровским проблемима, али је поред бројних аномалија на тешком терену имао јаког адута у Гелору Канги. Габонац је био архитекта свега позитивног у игри Црвене звезде.

Поново се Милорад Косановић показао као стручњак који зна да смућка одговарајући коктел за Црвену звезду. Истина, није Радник био убедљив као Борац под Косановимвођством, али је био храбар да буде конкурентан...  Али није био миљеник среће као папирнати фаворит.

Као гомила Бамбија на леду! Тако су се осећали фудбалери Радника и Црвене звезде на залеђеном терену у Сурдулици. Два гола, много погрешних пасова и дезоријентисаних појединаца и једна спорна судијска одлука. То је био садржај првих 45 минута.

Добијао је шансу током пролећне сезоне млади штопер Милош Стојановић, био на позајмици у Бежанији, али изгледа да још није прошао процес сазревања. Играо се десети минута када је снажни нападач Радника Николић склонио лопту испред Стојановића, добио простор и рутински савладао Немању Супића. Шокантан почетак покидао је на фронцле ионако покидану игру Црвене звезде у последњих месец дана... Дакле, Стојановић на месту штопера, Ле Талекпоново у средини, систем с једним нападачем. У најкраћем – обични бућкуриш... Да није било Гелора Канге, тешко да би актуелни шампион примирисао голу Чанчаревића. Габонац се о свему питао у редовима Црвене звезде, успео је да разигра и десног бека Петковића, који је иницирао детаљ који је преокренуо ток утакмице.

Управо је Петковић центрирао, Плавшић је склонио лопту испред Миловановића, а онда на благи контакт пао у Инзагијевом стилу... Довољно да Данило Грујић покаже на креч, подигне прашину, поларизује мишљења и ражести Милорада Косановића... Када се чинило да ће као у прошлогодишњем у куп окршају, када је предводио чачански Борац, искусни стручњак поставити тактику која ће бити нерешива једначина за Црвену звезду, ситуација је почела да иде на воденицу гостију. Пенал, који ће бити тема расправа, реализовао је Анђелковић(помоћу стативе), а Косановићу је судијска четворка показала пут у свлачионицу. Звезда је у финишу првог полувремена имала инцијативу, неколико ударца с дистанце, али тек је почетком другог представа у Сурдулици могла да добије прелазну оцену. На све се надовезала још једна сумњива ситуација, када су после контакта Николића и Петковића,Сурдуличани тражили пенал. Можда и са разлогом.

На другој страни видели смо игру која се вртела око Гелора Канге. Габонац је гризао превелике залогаје, често грешио, али је смртоносном лопту пронашо Плавшића, који из два покушаја није погодио мрежу (статива). Затим је зицер промашио и Канга...

Звездини напади су утихнули, а онда се десио описани 86. минут. Могао је и Радник до гола.

Раднички пред својим навијачима у Нишу није успео да оконча серију утакмица без победе, пошто су забележили трећи реми на последњих седам утакмица на којима нису освојили три бода.

Нишлије су на стадиону Чаир повеле у 12. минуту голом Николе Митровића, али је Металац у финишу сусрета, односно у 81. минуту, стигао до изједначења поготком Ивице Јовановића.

Раднички јесењи део шампионата завршава с 30 бодова, а тренутно, макар до вечерњих часова и утакмице између Јавора и Напретка, заузима седмо место на табели, док је Металац 11. са 22.

Борац је на гостовању против Новог Пазара дошао до треће првенствене победе, а друге узастопне. Двоструки стрелац за тријумф Чачана био је Стефан Михајловић у 47. и 73. минуту.

Борац је победом направио велики искорак у борби за опстанак у Суперлиги, пошто сада има 15 бодова, три више од последњепласираног Новог Пазара.

Вождовац је на свом терену на Душановцу победио Младост из Лучана са 2:1 и тако дошао до трећег тријумфа на последње четири утакмице.

Голове за Вождовац постигао је Јован Стојановић у 20. и 74. минуту из једанаестерца, док је стрелац јединог поготка за госте био Владимир Радивојевић у 31.

Вождовац је победом остао у борби за плеј-оф, пошто сада на деветом месту има 27 бодова, два мање од Јавора, а три више од Рада, који је поражен од Бачке са 2:0. Младост је пета са 34 бода.

Бачка је у раној фази утакмице стигла до два гола против Рада, а стрелци су били Страхиња Мацановић у другом и Филип Бајић у осмом минуту.

Бачка је 14. са 18 бодова, док је Рад 10. са 24.

Јавор седам од осам, Бједов уз Леа на челу листе стрелаца, зимска пауза спасоносни гонг за Напредак! У Ивањици 1:0.

Постаје већ правило. Чим се српски клубови примакну местима која воде у Европу ноге почињу да се тресу од страха. Напредак није изузетак, па је она серије од шест прерасла у низ од шест кола у којима је тим из Крушевца освојио само четири бода. Јавор је у 21. колу Суперлиге славио са 1:0 па на зимску паузу иде колико срећан због сјајних резултата у последње време, толико и разочаран због тога што ће га календар исећи у пуном напону.

Кад је Напредак у питању зимска пауза доћи ће му као спасоносно звоно, јер се чини да би, да се првенство наставља, и место у плеј офу било стављено под знак питања. Нешто се опасно покварило у Крушевцу.

Што се тиче Јавора - седам победа у последњих осам кола и скок на шесто место на табели, само три бода иза четвртопласираног Напретка. Просто невероватан податак с обзиром на то да је у уводних 13 кола остварио само једну победу.

После тога - експлозија у Моравичком округу. Дарко Бједов је са два гола тада повукао Ивањичане до победе над Вождовцем од 2:1, потом је био стрелац и у 2:0 против Радничког, а данас је у 50. минуту фудбалски “ликвидирао“ и Напредак. Био му је то десети гол у сезони што га ставља раме уз раме са Партизановим Леонардом на челу листе најбољих стрелаца Суперлиге.

Резултати 21. кола:

Бачка - Рад 2:0 (2:0)
/Мацановић 2', Бајић 8'/

Вождовац - Младост 2:1 (1:1)
/Стојановић 20', Стојановић 74' п - Радивојевић 31'/

Нови Пазар - Борац 0:2 (0:0)
/Михајловић 47', 73'

Раднички - Металац 1:1 (1:0)
/Митровић 12' - Јовановић 81'/

Јавор - Напредак 1:0
Радник - Црвена звезда 1:2
Војводина - Чукарички (18.00)

У четвртак:

Партизан - Спартак (16.00, Арена спорт 1)

Табела: Звезда 54, Партизан (-1) 45, Војводина (-1) 42, Напредак (-1) 35, Младост 34, Јавор 32 Спартак (-1) 30, Раднички 30, Вождовац 27, Рад 24, Металац 22, Чукарички (-1) 20, Радник (-1) 20, Бачка 18, Борац 15, Нови Пазар 12.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар