Лозница уз младе брачне парове

"Кућење" по селима

Србија 14.12.2016 | 15:23
Лозница уз младе брачне парове
Градска власт у Лозници јуче је упутила јавни позив за бесповратна средства брачним паровима са подручја града за куповину сеоских кућа са окућницама, рекао нам је Видоје Петровић, градоначелник Лознице.

Подразумева се, како каже Петровић, да на ову погодност право имају млади брачни парови који немају стамбени простор у власништву.

"Кућу са окућницом, чини стамбени објекат који је усељив или стамбени објекат који није усељив, али је погодан за адаптацију и реконструкцију, стамбени објекат који је у изградњи (незавршен), као и земљиште које се налази на истој катастарској парцели, као и земљиште издвојено од исте катастарске пацеле, а које се налази у истој катастарској општини, а које заједно са стамбеним објектом не прелази 50 ари, које се налазе на територији града Лознице", објашњава градоначелник Лознице Видоје Петровић.



"Желимо да оживимо наша села и да заиста буду основни облик територијалне, социјалне и економске организације становништва које се бави претежно пољопривредом."

С циљем поправљања демографске структуре становништва, напомиње Петровић, "ове мере превасходно ће се примењивати у селима: Брњац, Брадић, Горње Недељице, Горња Бадања, Горња Борина, Горњи Добрић, Грнчара, Доња Бадања, Доња Сипуља, Доњи Добрић, Доње Недељице, Драгинац, Зајача, Јадранска Лешница, Јаребице, Јошева, Југовићи, Каменица, Коренита, Липница, Милина, Ново Село, Пасковац, Помијача, Рибарице, Симино брдо, Брезјак, Слатина, Стража, Ступница, Текериш, Трбосиље, Тршић, Филиповићи, Цикоте, Чокешина и Шурице".

За ове намене предвиђено је укупно пет милиона динара, а Ббрачни пар може да добије највише милион динара.


"Циљеви јавног позива, у овом случају, су подстицање развоја руралних средина, оживљавање и подмлађивање села кроз долазак деце и повећање наталитета, иницирање процеса побољшања демографске структуре као предуслова за покретање привредних активности", наглашава градоначелник Лознице.

"Ове стимулације града важе за супружнике који имају највише навршених 40 година живота у тренутку подношења пријаве по расписаном јавном позиву. Један супружник треба да има најмање три година непрекидно пријављено пребивалиште на територији града Лознице, а брачна заједница треба да има `стаж` најмање три године. Наравно, на новац који смо обезбедили за ове намене не могу да рачунају они који су у последњих пет година имали имовину, па је продали или поклонили."

(БН телевизија/В. М.)
(Фото: БН телевизија/В. Митрић)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Еее

14.12.2016 22:58

Лутке моје промјените ви нацин проповједања васе болесне политике и окренуте се народу а не само себи, са оваквим тренутним стањем будуцности нема, сваки дан нас свw висе и висе народа напуста, одлазе, бјезе. На крају цете остати само ви и попови

ОДГОВОРИТЕ