Loznica uz mlade bračne parove

"Kućenje" po selima

Srbija 14.12.2016 | 15:23
Loznica uz mlade bračne parove
Gradska vlast u Loznici juče je uputila javni poziv za bespovratna sredstva bračnim parovima sa područja grada za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama, rekao nam je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

Podrazumeva se, kako kaže Petrović, da na ovu pogodnost pravo imaju mladi bračni parovi koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu.

"Kuću sa okućnicom, čini stambeni objekat koji je useljiv ili stambeni objekat koji nije useljiv, ali je pogodan za adaptaciju i rekonstrukciju, stambeni objekat koji je u izgradnji (nezavršen), kao i zemljište koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli, kao i zemljište izdvojeno od iste katastarske pacele, a koje se nalazi u istoj katastarskoj opštini, a koje zajedno sa stambenim objektom ne prelazi 50 ari, koje se nalaze na teritoriji grada Loznice", objašnjava gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.



"Želimo da oživimo naša sela i da zaista budu osnovni oblik teritorijalne, socijalne i ekonomske organizacije stanovništva koje se bavi pretežno poljoprivredom."

S ciljem popravljanja demografske strukture stanovništva, napominje Petrović, "ove mere prevashodno će se primenjivati u selima: Brnjac, Bradić, Gornje Nedeljice, Gornja Badanja, Gornja Borina, Gornji Dobrić, Grnčara, Donja Badanja, Donja Sipulja, Donji Dobrić, Donje Nedeljice, Draginac, Zajača, Jadranska Lešnica, Jarebice, Joševa, Jugovići, Kamenica, Korenita, Lipnica, Milina, Novo Selo, Paskovac, Pomijača, Ribarice, Simino brdo, Brezjak, Slatina, Straža, Stupnica, Tekeriš, Trbosilje, Tršić, Filipovići, Cikote, Čokešina i Šurice".

Za ove namene predviđeno je ukupno pet miliona dinara, a Bbračni par može da dobije najviše milion dinara.


"Ciljevi javnog poziva, u ovom slučaju, su podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta, iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti", naglašava gradonačelnik Loznice.

"Ove stimulacije grada važe za supružnike koji imaju najviše navršenih 40 godina života u trenutku podnošenja prijave po raspisanom javnom pozivu. Jedan supružnik treba da ima najmanje tri godina neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Loznice, a bračna zajednica treba da ima `staž` najmanje tri godine. Naravno, na novac koji smo obezbedili za ove namene ne mogu da računaju oni koji su u poslednjih pet godina imali imovinu, pa je prodali ili poklonili."

(BN televizija/V. M.)
(Foto: BN televizija/V. Mitrić)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Eee

14.12.2016 22:58

Lutke moje promjenite vi nacin propovjedanja vase bolesne politike i okrenute se narodu a ne samo sebi, sa ovakvim trenutnim stanjem buducnosti nema, svaki dan nas svw vise i vise naroda napusta, odlaze, bjeze. Na kraju cete ostati samo vi i popovi

ODGOVORITE