ЕЛ - Радоњић: Да коначно побиједимо у "Пиониру"!

Дан пред меч са "Поносом Израела", тренер црвено-белих двапут је истакао жељу да његов тим коначно тријумфује у хали "Александар Николић". "Порази Макабија нису добри за нас", упозорава.

Кошарка 14.12.2016 | 15:15
ЕЛ - Радоњић: Да коначно побиједимо у "Пиониру"!
После мечева против Дарушафаке и Жалгириса, у којима је претрпела поразе, екипа Црвене звезде мтс спрема се за свој трећи евролигашки наступ у "Пиониру" ове сезоне.

Екипа Дејана Радоњића у четвртак ће у 20 часова дочекати Макаби, који стиже у халу у којој је седамдесетих година освојио прву од својих шест европских титула.

Звезда дочекује сутрашњи меч уз проблем Луке Митровића са повредом, али и са великом енергијом донетом из Подгорице, где су црвено-бели у недељу одиграли сјајно у "јадранском" дербију против Будућности.

Са друге стране, гости из Тел Авива стижу у Београд након "везаних" пораза у Евролиги и првог "домаћег" неуспеха у домаћем првенству.

Према Радоњићевом мишљењу, ти лоши резултати Макабија не иду у прилог његовом тиму.

"То су професионалци највећег нивоа, који раде свој посао и гледају да га бране. Све ће урадити да прву следећу ситуацију искористе на најбољи могући начин. Каква је ситуација код њих? Нећу да се тиме бавим, нити ће то да промени наше мишљење о њима. Лоша су виђења каквих има код нас - да је добро за нас кад неко изгуби. Мислим да је чак супротно! Имате и код нас примере, неких наших реакција на поразе... Уосталом, у Евролиги имате занимљиве резлтате. Ако је Макаби добио Фенер, онда то не значи да ће победити све. Овај формат треба анализирати другачије него досад. А тек ће различити резултати доносити различито виђење, што је и нормално", рекао је он.

Радоњић је истакао да је Макаби ове сезоне саставио звучну екипу, на челу са Гаудлоком и Вимсом, са жељом да се врати на у врх Евролиге, где је клуб из Тел Авива не тако давно стајао усамљен.

"Били су изузетно активни у прелазном року, нису штедели новца да ангажују играче, а све које су ангажовали је лако анализирати, јер имају изузетан квалитет на свим позицијама. Да бисмо били конкурентни морамо да одговоримо најбоље могуће".

Чланови Макабија ове сезоне су Маик Цирбес, који ће у четвртак играти у "Пиониру" и Квинси Милер, који још није дебитовао за "Понос Израела" због компликоване повреде, задобијене током лета. Уз њих је и још један бивши играч црвено-белих, Гал Мекел.

"Цирбес Звездине играче зна само из дуела које је имао само као члан Звезде. Не бих постављао ствари на такав начин - ко боље познаје кога. Он је одиграо у Звезди што је играо, отишао је тамо и жао ми је што и Квинси није ту због повреде. Знамо да се ради о играчу који је нама дао пуно и знамо и начин на који је то радио. Знамо и да ће бити тешко против њега, али има их толико да р'ешавање' једног или два не значи ништа против оваквог Макабија".

Детаљније коментаришући игру следећег ривала, Радоњић је додао и:

"Њихова атипичност је у игри са четири 'спољна' играча и центром у дужим интервалима, а некад и у игри са пет 'спољних', као и са променом одбране, игром 'један на један', где у нашој ротацији, која опет неће бити онаква какву желим. То уз енергетску потрошњу и померања по позицијама, може да отежа нашу могућност да одговоримо Макабију".

Радоњић је посебно нагласио да екипа из Тел Авива игра одлично у гостима.

"Додатно је интересантно за нас у овој ситуацији да су они у гостима играли изванредно, читаво време. Код куће имају резултат који је могао да буде бољи у односу на жеље и појачања. Али, утакмице на страни су им одличне, што нас никако не радује. Они ту тешко да могу боље, јер имају три победе и два пораза, а савладати Олимпијакос у Атини може само екипа огромног квалитета. Ако наставе како су играли у гостима, очекује нас тешка ситуација, јер имају капацитета да савладају свакога".

Без обзира на речено о квалитету Макабија и без обзира на извесни изостанак Луке Митровића, Радоњић каже да "жели да верује" да његов тим може да реагује у тим околностима и да се супротстави гостима.

"Спортски је веровати у то. Желим да можемо и верујем у то. Даћемо све од себе да коначно дођемо да победе у Пиониру. Наравно, треба нам амбијент да нам да то што је неопходно да пређемо преко 100 одсто могућности. Треба нам и енергије", подвукао је тренер Звезде.

Дуел црвено-белих и "Поноса Израела" заказан је за четвртак у 20 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар