EL - Radonjić: Da konačno pobijedimo u "Pioniru"!

Dan pred meč sa "Ponosom Izraela", trener crveno-belih dvaput je istakao želju da njegov tim konačno trijumfuje u hali "Aleksandar Nikolić". "Porazi Makabija nisu dobri za nas", upozorava.

Košarka 14.12.2016 | 15:15
EL - Radonjić: Da konačno pobijedimo u "Pioniru"!
Posle mečeva protiv Darušafake i Žalgirisa, u kojima je pretrpela poraze, ekipa Crvene zvezde mts sprema se za svoj treći evroligaški nastup u "Pioniru" ove sezone.

Ekipa Dejana Radonjića u četvrtak će u 20 časova dočekati Makabi, koji stiže u halu u kojoj je sedamdesetih godina osvojio prvu od svojih šest evropskih titula.

Zvezda dočekuje sutrašnji meč uz problem Luke Mitrovića sa povredom, ali i sa velikom energijom donetom iz Podgorice, gde su crveno-beli u nedelju odigrali sjajno u "jadranskom" derbiju protiv Budućnosti.

Sa druge strane, gosti iz Tel Aviva stižu u Beograd nakon "vezanih" poraza u Evroligi i prvog "domaćeg" neuspeha u domaćem prvenstvu.

Prema Radonjićevom mišljenju, ti loši rezultati Makabija ne idu u prilog njegovom timu.

"To su profesionalci najvećeg nivoa, koji rade svoj posao i gledaju da ga brane. Sve će uraditi da prvu sledeću situaciju iskoriste na najbolji mogući način. Kakva je situacija kod njih? Neću da se time bavim, niti će to da promeni naše mišljenje o njima. Loša su viđenja kakvih ima kod nas - da je dobro za nas kad neko izgubi. Mislim da je čak suprotno! Imate i kod nas primere, nekih naših reakcija na poraze... Uostalom, u Evroligi imate zanimljive rezltate. Ako je Makabi dobio Fener, onda to ne znači da će pobediti sve. Ovaj format treba analizirati drugačije nego dosad. A tek će različiti rezultati donositi različito viđenje, što je i normalno", rekao je on.

Radonjić je istakao da je Makabi ove sezone sastavio zvučnu ekipu, na čelu sa Gaudlokom i Vimsom, sa željom da se vrati na u vrh Evrolige, gde je klub iz Tel Aviva ne tako davno stajao usamljen.

"Bili su izuzetno aktivni u prelaznom roku, nisu štedeli novca da angažuju igrače, a sve koje su angažovali je lako analizirati, jer imaju izuzetan kvalitet na svim pozicijama. Da bismo bili konkurentni moramo da odgovorimo najbolje moguće".

Članovi Makabija ove sezone su Maik Cirbes, koji će u četvrtak igrati u "Pioniru" i Kvinsi Miler, koji još nije debitovao za "Ponos Izraela" zbog komplikovane povrede, zadobijene tokom leta. Uz njih je i još jedan bivši igrač crveno-belih, Gal Mekel.

"Cirbes Zvezdine igrače zna samo iz duela koje je imao samo kao član Zvezde. Ne bih postavljao stvari na takav način - ko bolje poznaje koga. On je odigrao u Zvezdi što je igrao, otišao je tamo i žao mi je što i Kvinsi nije tu zbog povrede. Znamo da se radi o igraču koji je nama dao puno i znamo i način na koji je to radio. Znamo i da će biti teško protiv njega, ali ima ih toliko da r'ešavanje' jednog ili dva ne znači ništa protiv ovakvog Makabija".

Detaljnije komentarišući igru sledećeg rivala, Radonjić je dodao i:

"Njihova atipičnost je u igri sa četiri 'spoljna' igrača i centrom u dužim intervalima, a nekad i u igri sa pet 'spoljnih', kao i sa promenom odbrane, igrom 'jedan na jedan', gde u našoj rotaciji, koja opet neće biti onakva kakvu želim. To uz energetsku potrošnju i pomeranja po pozicijama, može da oteža našu mogućnost da odgovorimo Makabiju".

Radonjić je posebno naglasio da ekipa iz Tel Aviva igra odlično u gostima.

"Dodatno je interesantno za nas u ovoj situaciji da su oni u gostima igrali izvanredno, čitavo vreme. Kod kuće imaju rezultat koji je mogao da bude bolji u odnosu na želje i pojačanja. Ali, utakmice na strani su im odlične, što nas nikako ne raduje. Oni tu teško da mogu bolje, jer imaju tri pobede i dva poraza, a savladati Olimpijakos u Atini može samo ekipa ogromnog kvaliteta. Ako nastave kako su igrali u gostima, očekuje nas teška situacija, jer imaju kapaciteta da savladaju svakoga".

Bez obzira na rečeno o kvalitetu Makabija i bez obzira na izvesni izostanak Luke Mitrovića, Radonjić kaže da "želi da veruje" da njegov tim može da reaguje u tim okolnostima i da se suprotstavi gostima.

"Sportski je verovati u to. Želim da možemo i verujem u to. Daćemo sve od sebe da konačno dođemo da pobede u Pioniru. Naravno, treba nam ambijent da nam da to što je neophodno da pređemo preko 100 odsto mogućnosti. Treba nam i energije", podvukao je trener Zvezde.

Duel crveno-belih i "Ponosa Izraela" zakazan je za četvrtak u 20 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar