Рудари из Маранела: Фетел на минулом раду гради будућност Скудерије!

Немац тврди да је пред Фераријем велики посао на изградњи болида који ће вратити победничка знамења у Италију.

Остали спортови 17.12.2016 | 20:45
Рудари из Маранела: Фетел на минулом раду гради будућност Скудерије!
Када би правили попис успеха Себастијана Фетела и Кимија Рајконена у 2016. години, онда би списак њихових подвига био поприлично кратак. Једноставно, Ферарију никако није ишло док је Маурицио Аривабене све до краја шампионата из дана у дан обећавао бољитак који ће доћи „сутра“! С тим у вези огласио се и Себастијан Фетел који је задовољан атмосфером у екипи и најављује велике напоре на путу развоја болида за наредну сезону.

„Тренутно нам је тимски дух најјача карика у повезивању екипе. Ако би се бацили на недостатке на нашем болиду онда знајте да их има заиста доста. Биће ту озбиљног посла“, рекао је Фетел и наставио причу о конкретним техничким проблемима Скудеријиног развојног програма.

„Конкретно, у дебелом смо заостатку када је реч о аеродинамичким елементима који омогућавају ваљано пријањање болида. Ипак, имам јаку веру да ћемо и то премостити и надокнадити“, констатовао је Немац, али није говорио о хомологацијским правилима и прилагођавању Ферарија прописима за наредну сезону. С тим у вези очекивано је да ће све екипе без изузетка мање више кубурити са техником на првим тркама у наредној сезони. У Ферарију то добро знају, али им је јасно да се резултати из 2016. не смеју ни у сну поновити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар