Rudari iz Maranela: Fetel na minulom radu gradi budućnost Skuderije!

Nemac tvrdi da je pred Ferarijem veliki posao na izgradnji bolida koji će vratiti pobednička znamenja u Italiju.

Ostali sportovi 17.12.2016 | 20:45
Rudari iz Maranela: Fetel na minulom radu gradi budućnost Skuderije!
Kada bi pravili popis uspeha Sebastijana Fetela i Kimija Rajkonena u 2016. godini, onda bi spisak njihovih podviga bio poprilično kratak. Jednostavno, Ferariju nikako nije išlo dok je Mauricio Arivabene sve do kraja šampionata iz dana u dan obećavao boljitak koji će doći „sutra“! S tim u vezi oglasio se i Sebastijan Fetel koji je zadovoljan atmosferom u ekipi i najavljuje velike napore na putu razvoja bolida za narednu sezonu.

„Trenutno nam je timski duh najjača karika u povezivanju ekipe. Ako bi se bacili na nedostatke na našem bolidu onda znajte da ih ima zaista dosta. Biće tu ozbiljnog posla“, rekao je Fetel i nastavio priču o konkretnim tehničkim problemima Skuderijinog razvojnog programa.

„Konkretno, u debelom smo zaostatku kada je reč o aerodinamičkim elementima koji omogućavaju valjano prijanjanje bolida. Ipak, imam jaku veru da ćemo i to premostiti i nadoknaditi“, konstatovao je Nemac, ali nije govorio o homologacijskim pravilima i prilagođavanju Ferarija propisima za narednu sezonu. S tim u vezi očekivano je da će sve ekipe bez izuzetka manje više kuburiti sa tehnikom na prvim trkama u narednoj sezoni. U Ferariju to dobro znaju, ali im je jasno da se rezultati iz 2016. ne smeju ni u snu ponoviti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar